Medical Card

Sign up for Prudential Medical Card today!

As low RM100 per month for adult

As low RM60 per month for kids

 

What is Medical Card?

Medical Card is card which allowed you to get the best medical treatment in any private hospitals. You may save your own money for your medical treatment and why need medical card right?

If you save RM200 per month. When you think it is gonna be RM500,000? You need 208 years to achieve that!

With medical card, you save RM200 per month. Plus we pay all your medical bills. As I said, you do savings not paying here.

As you save RM200 per month with Prudential, you will have around RM150K at retirement later. Your money invested with Prudential with average 9% annual return rate.

Will my money reduce or gone if you I do claim? The answer is NO. Doesn’t matter how much do you claim, RM1k, RM50K, Rm500K. Your savings still secured and will be there.

If you do your own savings, this will be not happen. Example you already have RM30K. Treatment cost RM50K. You take out your RM30K and still need another RM20K.

What you can do is borrow money or taken out from EPF if you are eligible.

This will create a problem.

Medical Card a good product?

YES! You have the medical protection, plus you will have money savings for future will never reduce if you need for medical payment. You never use your EPF or borrow money and now you are financially stable and happy.

Why it is too late upon retirement?

Premiums at older age is expensive at least RM500 above per month
You request for an insurance will be rejected if you are already diagnosed various disease Maybe you have millions ringgit upon retirement but if insurance cover your medical expenses, you can save your own money and use it wisely during retirement. * I have met many Malaysians at age 55 request to get an medical card and life insurance from me. If they are healthy, there will be no problem.But if they not, like

diabetes, their request will be rejected. Medical expenses cost them around 30K per year.

I asked them, why you don’t have any medical coverage before? They answered me, “I have company unlimited medical coverage, any surgery and clinical is covered by company. All my diabetic treatment cost total RM70K is paid by my company” . As they retired, no more coverage but diabetic treatment still continue. Now they having the biggest problem of their life.

Do you know medical cost in private hospitals nowdays?

1. H1N1 – 3 days admitted – RM3400
2. Kidney dialysis – RM130 per session (13 times per month)
3. Artery bypass – RM90K
4. Dengue – 7 days admitted – RM4100

if you have medical card from Prudential all of above will be covered with limit RM1,500,000 lifetime

Why PRUDENTIAL

No.1 Insurance in Malaysia You get Protection + Savings + Investment Best coverage ( H1N1 included in Prudential Insurance) Low premiums

Why PRUDENTIAL Medical Card?

Comprehensive coverage for hospitalisation and surgery bills ( up to 1.5 Millions ringgit) Just show your Prudential Card, all the bills of hospitalization will be paid by Prudential. Plus you will get hopsital benefits when you are admitted, for example Prudential will pay you RM100 per day. 7 days RM700. This will ease your family expenses in the process of taking care of you in the hospital. No claim bonusYou been healthy for all the year and never use your Medical Card. Prudential will reward with cash bonus.Now, insurance not only taking care of the sicks but rewards the healthy!

Choice of plan within your budget As low as RM100 per months will be receive coverage to RM500,000. Now everyone can have a medical card.

BAHASA

Anda tahu apa itu Kad Perubatan?

Kad perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan?

Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Dengan medical card, anda simpan RM200 sebulan. Prudential akan bayar semua bi perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk kad perubatan.

Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential, anda kana mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan keuntungan 9% setahun

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan.

Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K.

Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak.

Ini memberikan masalah kepada anda.

Kad Perubatan produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarka KWSP atau meminjam wang. Dengan kad perubatan Prudential anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia. Semua ini hanya RM100 sebulan.


Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

*Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical kad. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential. Mengapa mereka ingin memiliki medical kad? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil medikal mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil medikal kad? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Anda tahu berapa kos perubatan di hospital swasta?

1. H1N1 – 3 hari – RM3400
2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K
4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai medical kad dari Prudential. Semua di atas akan dibayar oleh Prudential dengan limit RM1.5 Juta seumur hidup.

Kenapa Prudential?

Prudential adalah syarikat insurans no. 1 di Malaysia. Prudential adalah syarikat gergasi dunia dari UK dan telah bertapak di Malaysia sejak 1924!

Kenapa Medical Kad Prudential ?

Perlindungan besar sehingga RM1.5 juta. Hanya tunjukkan medikal kad anda dan Prudential akan membayar bil anda
Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari. Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

keratan akhbar Prudential Medical Card. Barah rawar RM300000

Picture 002

kos perubatan

bill hospital

minta derma

Have you ever taught any of above will happen to you or to any your family member?

Are you afford to support yourself or your family ? If the answer is NO.

Sign up for Prudential Medical Card today!


PruHealth Medical Card (1)

We pay for your medical bills. As low with limit RM500K and maximum RM1.5 Million. Subject to the plan subcribe

Hospitalization is not limited to critical illness. Bad fever, virus infection, dengue, H1N1 and etc. We pay your bills.

Plus!

20090827124744_ringgit 50

We reward you will Hospital Allowance if you are admitted to the hospital. You will receive RM250 per day for ward, RM350 per day for ICU and RM2500 for any surgery.

Is it just for medical coverage? No, our medical plan including investment together.

For example premium paid RM200 per month. There will be allocation for investment

premium allocation

7 years and above 100% premium paid goes into investment . It is good right? Investing plus receiving medical protection.

Money invested is allowed to withdraw any time and you may enjoy it for any purposes.

NC1155

m

vacation-travel

No more like below!

keratan akhbar 1

Protect your financial with us! We double up your wealth. We protect you. We protect your family.

Call me today for appointment,

633 responses to “Medical Card

  1. Hi,

    I nak brochure Pruhealth boleh tak?

  2. Salam
    Boleh saya dapatkan brosur mengenai Prudential?
    terimakasih

  3. boleh emailkan brochure non saving bagi personal accident + 36 critical illness?

  4. Boleh cerita sikit pasal PruGuard Family tak? Hari tu ada mamat cina prudential bagi tau kat kompeni..tapi tak paham la dia ckp..tq

  5. Can you send me a set quotation?

    • firdausprudential

      Please email me your details

      1. Full Name

      2. Date of Birth

      3. Annual Income

      4. Contact Number

      5. Location

      6. Married/Single

      7. No of kids

      8. Occupation

      9. Travel a lot?

  6. I tak puas hati knp proses pembayaran utk hospital allowance skrg lambat.Dahlah lambat,i sbg client terpaksa follow up sendiri apa yang pihak insuran minta dengan pihak hosp.Masing-masing saling tuding menuding.Saya nak tanya berapa lama masa yang diambil oleh pihak insuran untuk proses tersebut?

    • firdausprudential

      Hospital allowance akan dapat dalam masa seminggu. Tidak perlu follow up jika menggunakan medical card untuk admission.

    • at least mmg 1 month baru dapat claim hospital benefit..follow up & kerja-kerja lain tu sebab your agen tu pemalas..your agen yang kena buat semua tu..sebab your agen tak nak keluar duit and nak pentingkan komisyen so client yang jadi mangsa.. if nak salah..salahkan your agen..it’s his duty!!!

      • firdausprudential

        thanks Ms. Lara, ya agent kene pro-active, when you submit your claim, the agent must furnish the necessary documents requirement, if you got lazy agent, he maybe keep it in is bag a long time before he actually do it, so your claim become lambat.

        for me, insurance business is about help and love. don’t think much about money, help you client dengan ikhlas, insyallah rezeki kita bertambah.

  7. aaik! dalam masa seminggu?Knp bila i tanya customer services prudential,mereka kata 4-6 weeks.Knp jd lain-lain fakta?Kadang-kadang i fed-up gak dengan karenah prudential. Kita sbg client kena buat keja lak.Ini tak boleh jadi

    • firdausprudential

      safe assurance period given as standard protocol. like you do bill payment, they said the service will be restored within 24 hours but the service actually restored in 15 minutes.

      as agent i know. within 1 or 2 weeks for hospital benefits will received upon hospital cooperation in documentation process.

      miss elly, please email me or call me for more info. what plan are you taking? are you talking about claim or hospital benefits?

      and. please contact your agent. your agent will be there to assist you.

      are you from Sabah? from the IP you in Kudat , Sabah

      claim – yes . 4 to 6 weeks.

  8. i need ur quat for medical insuran

  9. Mohd Fauzi Sukemi

    tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan. saya berumur 19 tahun pelaja di IPTA

  10. email kan se brosur prudential tok hold family yer…nak tau bulan2 byar brape klu tok fmly

  11. salam..
    saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…
    blh send brochure in bahasa m’sia

  12. i like to have the Pruhealth brochure.

  13. salam..
    saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…
    blh send brochure in bahasa m’sia

  14. Firdaus, I need ur help to quote me for the medical insuarance. Aged 36, Female this year. thanks.

  15. Hello, this sounds so good. ant benefit for maternity? can i use my card for my child’s medical?

    • firdausprudential

      Im sorry. No benefits for maternity as maternity is not a risk and it cant be insured.

      Medical card is individual coverage. You need to purchase medical card for your kids. Children age below 12 medical card is very cheap. as low RM60 per month

  16. plz explain me what is diff between prudential card and great eastren…

  17. Saya nak brochure Pruhealth boleh tak?

  18. saya umur 47 thn saya ingin mengetahui bayaran yang perlu saya bayar sekiranya saya ambil skim rm 100 room p/dar untuk medical card. berapa nilai rawatan untuk tahunan .
    apakah yang di maksudkan dilindungi hingga 500,000

    • firdausprudential

      PRUhealth 100 melayakankan encik untuk mendapatkan bilik berharga RM100 dan rawatan tahunan tertakluk kepada RM50K setahun dan Rm500,000 seumur hidup.

  19. can u send the brochure through my emel

  20. salam..en firdaus…
    nak tanya mcm mana nak register insurans ini…kalau guna online boleh ke..dan emailkan saya brochure insuranprudential..medical card

  21. boleh tak saya claim untuk cacat ilat

  22. saya berminat nak tau lebih lanjut lg ttg prudential.tolong email saya broucher penuh dalam bahasa malaysia.tq

  23. boleh emailkan saya brosur Prudential x? dan saya duduk di Kuching,Sarawak.. camne saya nak berurusan pasal insurans ni??

  24. boleh emailkan brosur Prudential for medical card.

  25. plan ape yg paling bagus untuk anak saya yg baru usia 3 bulan ..saya nak insuran yg saving dgn hospital live

  26. boleh emailkan brosur Prudential for medical card

  27. htr brochure kt emel i?ini takaful ke insurans?islamic x?

  28. salam..boleh emailkan brosur Prudential for medical card?

  29. noraini binti basar

    how i want to get it prdental medical card

  30. as-salam,saya syukri dari melaka,seorang kakitanagn kerajaan berumur 23 tahun, bleh tlg email saya berapa minimum saya bleh bayar bulanan untuk prudental nie.terima kasih

  31. salam.. bro, pls send me details or brochure regarding medical card tue.. nak taw sal cover die and sal investment tue gak.. get protection and rewards at the same tyme.. =) interested

    • firdausprudential

      Wslam,

      I need your details then I can calculate the premium monthly.

      1. Full Name

      2. Date of Birth

      3. Smoking or not

      4. Annual Income

      5. Contact Number

      6. Location

      7. Married/Single

      8. No of kids

      9. Occupation

      10. Travel a lot?

  32. Salam.. saya student ipta 20 tahun..
    Boleh dpt kn brochure?

  33. salam..saya nak tahu lanjut ttg medical kad..
    emailkan kpd sy blh tak?nak tahu jugak plan yang lain2..

  34. Hi En Firdaus,

    I’m interested to apply for Medical card. My application was rejected by ING coz of pressure. Is it possible to apply at Prudential?

    Thanks
    sally

  35. salam…i nak buat medical card utk 2 org anak yg umurnya bawah 5 thn. blh tolong kirekan tak brape premium yg i kena byr utk both of my sons. tq.

  36. mohammad fairus saad

    salam….
    boleh terangkan lebih lanjut x…simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan…cmne flow nye….umo saya 28….tidak merokok…cmne sy nk daftar…terima kasih…

  37. Please send brochure Takaful health.. Thanks..

  38. salam….
    boleh x terangkan dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan…cmne flow nye….…cmne nk daftar…nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…

  39. im interested to know more takaful health .Can i have the brochure

  40. mcm mane nak daftar prudential??minimum bayaran utk sebulan brape??ya mana sesuai utk saya..saya umo 21 thun…keje ngan ayah..

  41. salam….
    boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan.i want to get the medical card. cmne nk daftar…nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…

    • firdausprudential

      salam encik Mohd. adakah you dari same person? sebab ada 3 comment yang sama dari 3 orang berbeza. jika salah maafkan saya.

  42. mohammad fairus saad

    saya dok area rawang…..cmne nk ambil plan terbaik…

  43. Need brochure of Takaful Health, Thanks

  44. salam,saya nk tanyer…saya bekerja di offshore….ada tak plan yg cover untuk pekerja di offshore….dan berapa bayaran bulanan…serta apa yg plan ni cover?

  45. firdaus..saya nak tahu..untuk prulink (insurance+investment)..kalo premium rm150 sbln,apa yang saya dapat??

  46. mahyidin bin mohamad

    Mohon utk dapatkan maklumat lanjut prudential medical card rm 100. Tarikh lahir 15.04.1955. Berapa bayaran yang perlu saya jelaskan jika ingin memohon. Saya tiada sebarang penyakit kronik. Dapatkan juga maklumat penuh bayaran serta procuder memohon utk anak-anak saya dan isteri. Umur 19 & 12 (perempuan) masih belajar dan isteri 45 tahun.

  47. ibu saya seorang yang mengidap diabetis blh xdia ambk insurans u ni…

  48. saya dah 49th kerja jdi pemandu
    boleh join ke

  49. mohammad fairus saad

    salam….saya nk tau prudential takaful tu cmne….kan kita simpan byr premium setiap bulan dan bila sampe da tempoh matang..prudential akan bg blk…sedikit simpanan tu…contoh…premium 100…40% dari nilai tu dia akn simpan dlm simpanan…kami leh withdrw blk..ada ka plan mcm tu…sy xberapa fhm pasal tu…minta tunjuk ajar…

    • firdausprudential

      Hi,

      Medical tiada tempoh matang. Bukan seperti endownment plan. Premium paid everymonth akan masuk savings dan you boleh withdraw. I dah set appointment with you. So kita jumpa petang ni.

  50. saya belum terima la brosur pasal medical kad ni..
    boleh email kpada saya?

  51. Boleh saya dapatkan brosur tetang medical card ??

    Dan macam mane utk mendaftarkannye.. utk mendapat medical card,

    Adakah medial card tersebut boleh digunakan di luar negara??

  52. Hi Firdaus,
    would like to know is there’s any medical card from prudential that has the same privilege under a group scheme i.e. i can just go to any panel clinics and present my card for consultation + medication, even it’s a normal fever.
    pls advice, thx in advance.

  53. salam..saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…
    blh send brochure in bahasa m’sia email kan jg brosur prudential tok hold family yer…nak tau bulan2 byar brape klu tok fmly

  54. rahmah binti mat

    Mohon utk maklumat lanjut prudential medical card. Tarikh lahir 20.05-1960. Berapa bayaran yang perlu saya jelaskan jika ingin memohon. maklumat penuh bayaran serta procuder memohon utk anak-anak saya. Umur 19 & 12 (perempuan).

  55. salam..saya umur 23thn n brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n blh send brochure in bahasa m’sia email kan jg brosur prudential tok hold family yer…bt mse ni jz dgn husband je..nak tau bulan2 byar brape klu tok fmly

  56. i interested with your insurance plan by using medical card. may i know deeply regarding kids plan which pay RM 60 and what the coverage for kids and if any provide together with broucher of it.tq

  57. Hello, saya berumur 30 tahun dan mempunyai anak berumur 9 bulan, berminat dgn plan medical card ni.. tolong email pada saya brochure dalam bm k. tq

  58. Salam..minta brochure pasal medical card.skrg sy 26,my son 4mth.Nk tau lenih lanjut.email me k

  59. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.Saya berumur 22 tahun bekerja di syarikat swasta..
    Terima kasih…(^_^)

  60. Salam En Firdaus,

    saya bminat dgn insurans prudential but currently i dh ade insurans with Etiqa Takaful. Saya planning nk quit dgn etiqa n join prudential. Saya berusia 27, pekerja sektor kerajaan + my son (1yr+++). pls email brochure pd sy n terangkn lebih detail ttg insurans +saving, premium for kids..

  61. salam firdaus..
    could please email mebrocherues of pruhealth and other prudentials products..

    tq

  62. Salam En. Firdaus,
    Sy terbaca dalam website prudential.com yg menyatakan :
    “Bagaimanakah saya boleh membeli PRUhealth?
    Anda boleh membeli PRUhealth apabila anda membeli polisi PRUlink assurance plan atau
    PRUlink education plan.”
    Adakah ini bermaksud sy kena membeli polisi PRUlink assurance plan terlebih dahulu sebelum membeli polisi PRUhealth? Jika ya, ini bermakna sy perlu membayar premium utk polisi PRUlink assurance dan juga PRUhealth, adakah ini benar??
    2. Tolong emelkan sy brochure pasal medical card sekali ye..TQ

    • firdausprudential

      Salam encik fadly,

      1. PRUhealth adalah rider under PRUlink Assurance Plan or PRUlink Education plan, anda adalah membeli PRUlink Assurance Plan dan ditambahkan PRUhealth di dalam plan itu. Harga premium adalah disekali.

      2. Saya akan emailkan brochure now.

  63. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.Saya berumur 30 tahun bekerja di syarikat swasta..

  64. Prudential dgn PRUBSN sama ker ?

    Klu amik premium 100 slama brapa tahun kena byr. Umur skrg 42 taun.

    Tempoh matang brapa taun. Brapa leh claim balik.

    Monthly payment byr kat ne…. agen atau bank….

    • firdausprudential

      Prudential conventional insurance
      PRUBSN is takaful.

      Tiada tempoh matang untuk medical insurance, ini bukan endowment plan.

      Monthly payment boleh bayar tu agent, M2U, autodebit credit card, autodebit bank account.

  65. Salam.

    Ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya .

    TQ

  66. saya nak tnye.. klu orang yang ada penyakit kencing manis tak boleh ke beli insurant ni??????

  67. kta bleh buat kuar duit mcm bank ke yek?

  68. salam firdaus.. sy pemegang pru bsn takaful medical card .. ape bezenye ngan pruhealth m card? dan bila tempoh pengeluaran bg takaful bsn?

    • firdausprudential

      Takaful is syariah compliance. Tiada bezanya benefits from Takaful Health Medical Card and PRUhealth.

      You can withdraw your money when the amount is more than RM2000

  69. nak brocur dalam dua bahasa,english n bm.

  70. i dah ambil card dgn mcis so how now

  71. i nak tau pasal medical card,contohnyer kalu kita demam biasa ble guna jgk ke?if admit, kita kena byar skit dlu atau xpayah langsung?plz send brochure pasal medical card a.s.a.p.tq

  72. one more thing,sy nak tau medical card untuk family n yg paling minimum payment.tq

  73. sebelum ni i ada join prudential….tapi i close coz i tak boleh nak bayar last year…coz i tak bekerja…
    so skrg ni i nak tahu about pruhealth and everything benefit….under takaful prudential right?

  74. boleh bagi kat sy detail tak pasal insurans ni (untuk family punyer)

  75. umur 30 tahun…kaua sy bayar premium RM100 sebulan…selepas 20 tahun brpa sy dpt duit simpanan tu?tanpa dikira dividen

  76. Hi..
    could you please email me the brochure…?
    thanks..

  77. good luck mr firdaus..
    good blog..
    sy kagun dgn anda…
    agency dr mn ni??

  78. sy nak tya klu sy nak amik medical card utk anak sy bru 5 bln.mcm mane ye cara nye….dh brapa sebulan. atau ada plan utk (suami + isteri + anak)

  79. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.bdaf sy 5/5/1983.

  80. blh hantar broucher ttg medical card.thank

  81. MUHAMAD FIRDAUS ISHAK

    SALAM…SAYA NAK TAHU MACAM MANA CARA MUDAH UNTUK DAFTAR PRUDENTIAL MEDICAL CARD INI DAN SENARAI KLINIK2 PAKAR YANG TERLIBAT…
    TERIMA KASIH

    • firdausprudential

      cara register adalah dengan saya berjumpa anda dan isi form. bukan senarai klinik pakar. hospital pakar. saya sudah emailkan.

  82. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.Saya berumur 24 tahun bekerja di syarikat swasta..

  83. sy juga sbelum ni telahpun sertai dgn mcis….
    tp sudah lama saya tidak membuat pembayaran kerana xdpt nk teruskan pembayaran tersebut….boleh ke transfer kepada prudential??

  84. sy Umur 23 thun, xpenah amik insurans ke apa sebelum ni..so mcm mana sy nk join prudential ni? apa yg prudential ni bley cover sya?

    • firdausprudential

      Medical card bukan sahaja cover penyakit kritikal, penyakit biasa seperti demam panas, dengue, H1N1, buang bisul, pun dicover. dengan syarat mesti hospitalised dan tidak terdapat dalam exclusion stated in PRuhealth brochure. saya sudah sentkan brochure.

  85. salam.boleh tlg hantar brosur ke email sy..
    n cara utk saya join..payment..form..etc..
    i’m 27,married,no child,govt servant.
    tq

  86. lupa nak add: apa beza dgn takaful..i bayar rm 80 monthly, no medical card..n produk ni islamic ke?tq

  87. plan yang menarik, boleh emailkan saya brosur dalam bahasa malaysia dan detail pasal insuran,saving dan premium untuk anak-anak. PRU BSN tu macam mana???

  88. En. Firdaus, saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai medical card + saving secara individu and keluarga;

    Husband – 35yrs
    Wife – 33yrs
    Son – 10yrs
    Daughter – 4yrs

    Sila hantar dalam bahasa malaysia. Terima kasih.

  89. sy umur 23 xpernah join insuran… baru2 nie sy tfikir insuran ape yg bagus utuk diri sy n masa depan sy n falamy sy??insuran nie utuk semua pnyakit n exsiden k??n boleh buat kluar duit???

    • firdausprudential

      plan ada protection, medical dan savings. penyakit bukan sekadar penyakit kritikal, semua penyakit yang menyebabkan anda dihospitalkan membolehkan anda gunakan medical card.

      accident pun cover, jatuh tangga, terseliuh ke,

  90. Salam…
    boleh terangkan apakah perbezaan dan kelebihan antara Prudential dengan Great Eastern..
    Saya bercadang nak ambil insuran tetapi tak tahu nak ambil yang mana satu sebab kawan saya suggest kedua-dua insuran yang saya sebutkan tadi..mana yang lebih banyak benefit?

    • firdausprudential

      The plan from both are almost the same except as below

      PRUDENTIAL

      Prudential have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM1000

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM1000 will be charged to you.

      Dont worry about the co-insurance, Prudential provide you with hospital allowance which RM350 per day(depends on plan)

      If you stay in hospital for 7 days = 350×7 = RM2450. Use this money to cover the co-insurance.

      Prudential reward you with hospital allowance if you are admitted to government and private hospitals.

      GREAT EASTERN

      Great Eastern have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM500

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM500 will be charged to you.

      Great Eastern only provide with hospital allowance if you are admitted to government hospital. So what the purpose of having medical insurance if you want to go to government hospital right?

      Plus, if you medical card plan entitle you for RM200 room, but you are taking RM260 room, you will be fined with 20% co-insurance. No fined system in Prudential, if you are taking RM260 room instead RM200 room, you just pay the extra.

      • heard from my fren G.E agent
        he said only 500 max co insurance will be charge and no additional charges
        plus the minimum co insurance is not applicable
        im confuse is there anything can clarify it clearly

  91. i need to know more can we meet ?

    I stay at johor if can email me thanks.

  92. salam..sy cuma nk tau lbih details mngenai prudental ni..sy bekerja sbg nuse..sekiranya sy mlahirkan ank di hospital swasta..apa ganjaran+klebihan yg sy dapat mggunakan card ni??

    • firdausprudential

      bersalin tiada insurance akan membayar kos anda.

      tetapi protection untuk komplikasi semasa mengandung, bersalin dan penyakit bayi ada terdapat di dalam PRUmychild

  93. Salam..
    Saya nk tanye, ape beza PRUhealth dgn Enhanced Hospital Income Plan?

    • firdausprudential

      Enhanced Hospital Income Plan is Medical Reimbursement plan (more less like PA).

      so cheap starting RM33 yearly.

      this simple explanation of the plan.

      Medical Benefit per day of hospitalization due to illness or accident (up to 730 days throughout the 15 years term) – RM200
      Medical Benefit per day in ICU due to illness or accident (30 days per year) – RM400
      Medical Reimbursement (additional up to the said amount as a reimbursement of medical and hospitalisation expenses due to accident) – RM2000
      Death benefit due to illness or accident (lump sum) – RM10,000 plus 50% refund of paid
      Maturity benefit (lump sum) – 50% refund of paid premium

      im no expert on the plan as the plan is directly purchase from HQ. not an agent.

      anything happen to you. you pay the bills 100% and then you can claim subject to above.

      example 5 days in hospitals. bills is RM3600 (you pay first). from Enhanced Hospital Income Plan you entitle for RM200 per day. RM200 x 5 = RM1000 is you entitle claim. RM2600 is borne by you.

      PRUhealth is medical card system

      Price depend on age , as low as RM100 monthly you get limit hospitalization of 50K yearly and 500K lifetime.

      example 5 days in hospitals. bills is RM3600 . Bills – 10% coinsurance (360) = RM3240 paid by PRUhealth.

      You pay RM360 only. But, with PRUhealth usually agent attached together hospital allowance eg RM250 per day.

      RM250 x 5 = RM1250. RM1250 is your money!

      RM1250 – RM360 = RM890 for you as allowance. Is it good? YES it is

  94. salam.
    1) boleh terangkan saya apa perbezaan antara takaful BSN? & normal prudential?
    2) prudential ada tak coverage untuk satu family. Insurance & medical card dibwh satu policy.
    3) berapa lama kah kalau kita stop bayar, policy akan terbatal?

  95. salam..
    saya & anak sudah ade medical card dr great eastern. sekarang mencari medical utk husband.
    boleh terangkan kelebihan prudential medical card berbanding great eastern?
    semasa proses claim, adakah senang dgn prudential?
    hospital yg cover prudential medical card?

    • firdausprudential

      Salam,

      kelebihan Prudential medical card is the Non Claim Bonus. Medical card byk di terima di hospital terbaik malaysia.

      sila check email for list.

      Claim senang 2 3 minggu sudah sampai cheque. (Outpatient)

  96. salam.
    (1) adakah semua sakit cover dlm medical card walaupun demam & selsema?
    (2) berapa lamakah perlu menunggu unt menggunakan medical card?
    Thanks

    • firdausprudential

      salam faizal prudential,

      1. Semua kecuali exclusion yang dinyatakan didalam brochure PRUhealth atau Takaful Health.
      2. Critical illness benefits under the policy will only start 60 days after the effective date of the policy for heart attack, coronary artery disease and cancer and 30 days for all other illnesses

      PRUhealth and PRUannual limit waiver under the policy will only start 120 days after the effective date of the policy for specified illnesses and 30 days for all other illnesses. Cover for hospitalisation due to accidents commences immediately.

      PRUmed and/or Hospital Benefit under the policy will start immediately for hospitalisation due to accidents and 30 days for any other causes

      Semua info ini ada terdapat di dalam Quotation. Quotation adalah info terbaik. Anything that you need to know is available there.

      Quotation adalah info lengkap kepada agent dan client. Tidak perlu brochure dan sebagainya.

  97. Hi faizal…
    I would like to know more regarding prudential…the different types it offers eg.pruhealth,prutakaful,investments etc…im 24 and am planning to opt for a good insurans…u think u can also let me know the better option between prudential n ING or other insurans out there…im a bit sceptical n would like to know more…pls help…tq

    • firdausprudential

      Hi, Im not faizal, im firdaus.

      If you would like to have investment and medical insurance. Go for PRUlink Assurance Plan with PRUhealth medical card.

      Comparison between ING Medical Insurance and Prudential PRUhealth are.

      1. Prudential with better higher lifetime coverage, start from RM500K to RM1.5Mil, however ING start from RM180K to RM540K only.
      2. Prudential offer hospital allowance in private and government hospital. Up to RM600 per day. ING only offer allowance to government hospital with RM50 per day.
      3. Prudential home nursing care is as charged with subject to lifetime limit, but ING limited to RM500 to RM2000 only.
      4. Post-Hospitalisation of Prudential is 90 days but ING for 30 days.
      5. Prudential highest limit for Room & Board is RM400, ING highest limit Room & Board is RM260.
      6. ING charge RM50 for every bill, Prudential charge 10% co-insurance for the bills with minimum RM300 and maximum RM1000
      7. PRUhealth with no claim bonus, ING doesnt have this feature.

      Both have a good name and reputation, do your study and please ask me if you need any help. Medical insurance is a whole life commitment, make sure you know what you buy and you afford to pay.

      • if prudential medica card & am assurance medical card which one is better
        my fren cakap am assurance no co insurqance
        so leh admit hospital cashless

  98. salam firdaus.
    i would like to know about ur insurance coverage for kids.
    Let say, i juz bought the insurance for 16 days. My kids got no problem with their health at that time. Then, suddenly one of my kids suspected dengue. Is she covered by the insurance?
    Thanks. :)

  99. salam…
    saya bcadang utk membeli medical insurance utk saya berumur 32thn,suami 32thn n anak 3thn. saya masih mencari insurance co yg bagus dan service yg tbaik.. bole encik,terangkan kelebihan antara prudential n great eastern.

    • firdausprudential

      The plan from both are almost the same except as below

      PRUDENTIAL

      Prudential have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM1000

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM1000 will be charged to you.

      Dont worry about the co-insurance, Prudential provide you with hospital allowance which RM350 per day(depends on plan)

      If you stay in hospital for 7 days = 350×7 = RM2450. Use this money to cover the co-insurance.

      Prudential reward you with hospital allowance if you are admitted to government and private hospitals.

      GREAT EASTERN

      Great Eastern have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM500

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM500 will be charged to you.

      Great Eastern only provide with hospital allowance if you are admitted to government hospital. So what the purpose of having medical insurance if you want to go to government hospital right?

      Plus, if you medical card plan entitle you for RM200 room, but you are taking RM260 room, you will be fined with 20% co-insurance. No fined system in Prudential, if you are taking RM260 room instead RM200 room, you just pay the extra.

  100. sorry for asking.are doing for other prudential plan?

  101. Hi Firdaus, macam mana nak tau tentang medical card prudential?..ingt nak ambil untuk baby baru lahir ada ke dan berapa premium?Ada tak bawah 100?

    • firdausprudential

      Ada bawah 100.

      Sila email me details PRUmychild (after birth)

      1. Name of Father/Mother
      2. Date of Birth Father/Mother
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Date of Birth Kids

  102. - saye pon nak brochure prudential
    – investment sah di sisi syarak tak?
    – ade peluang nak jadi agent ke?
    (saye prefer semua berita terkini diemailkan di internet)

  103. I am impressed by your Pruhealth plan.
    1) Is this a rider plan or individual health plan?
    2) Co-insurance max.RM1,000 even though
    room & board exceeded original
    purchases?
    3) I need a mere medical card plan, can you
    recommend?
    4) I am 59 and my wife 57 please calculate
    premium until age 80.
    5) Is it automatic renewal?

    Thanks, Please reply via e-mail

    • firdausprudential

      Hi,

      1. Pruhealth is a rider
      2. Room and board not subjected to co-insurance. Exceed the limit, pay the extra. Within the limit, nothing will be charged.
      3. Based on your age PRUsenior med is the best and affordable.
      4. Premium calculation, I need more info.
      5. Yes, automatic renewal.

  104. i stay at shah alam
    1)i am 25 years old.which plan is suite for me + investment?
    2)my mom is 55 & athma patient. can i apply for the medical card for her?
    3)can you email the brochure that suite for me & my mom..

    • firdausprudential

      1. PRUlink Assurance Plan + PRUhealth suitable for you.
      2. Sorry no for your mom
      3. Yes, i emailed the brochure.

  105. saya nak..amcm mak dapatkan..
    i’m student…
    ble ka??
    bayaran bulanan amcm langsaikan

  106. saya ingin bertanya, bolehkah medical card digunakan dklinik yg ada lambang Prudential dklinik tersebut.adakah kita akan dikenakan bayaran.min byr termasuk saving @ life shja.

    • firdausprudential

      Tidak boleh digunakan di klinik. hanya di hospital panel.

      bayaran adalah termasuk Life Insurance + Medical Insurance + Savings

  107. salam.saya br jadi agen utk prudential.blh tak kl sy nk jadikan en firdaus ni salah seorang dpd sifu sy dlm bab2 ins ni?

  108. saLAm.

    takaful saver, kenapa prudntial x kuarkan buku mcm buku simpanan,… leh tau???

    • firdausprudential

      Wslam,

      Insurance bukan bank. Tiada buku simpanan.

      Prudential keluarkan statement setiap hujung tahun, di situ boleh lihat jumlah investment uptodate

  109. salam…….boleh hantar risalah berkenaan insuran ini dalan bahasa malaysia.

  110. Salam ,
    Nak minta brochure prudential takaful . Umur 37 tahun. Terima kasih

  111. Salam Boss,

    i ada terima byk offer dr Etqa, Takaful Ikhlas, MAA Assurance, Great Easter..but i’m not to know more about PRU Takaful…. Confuse which One is the best for us (wife+son+me)..

    Consult 4 me pls,

    Salamzz

    • firdausprudential

      Wslam,

      Boleh. I need your info. What your need sir? Medical Card?

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  112. salam encik firdaus.saya nak ty about PRUDENTIAL TAKAFUL INS medical + life for family.Boleh tolong email yek.TQ

    • firdausprudential

      boleh. saya perlukan details setiap ahli keluarga.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  113. please make me a quotation. let me know what are the item u need to know. i’ll e-mail u back.TQ

  114. Hi

    Please email saya regarding family plan utk medical card + 36 illness + PA

    I’m 31, hubby 35, kid 4 mths
    I’m an executive, my hubby is a freelancer and both do not travel a lot
    Non smoking

    I need to know min and max plan in term of premium & benefit

    Thanks

  115. apa beza prudential dgn mcis..

  116. sy doakn firdaus brjy dlm LIB nie..
    but.. alliance no co insurance.. how..?

    • firdausprudential

      alliance : Upgrading room you will be charged 20% co-insurance. It even worst. Example your room plan is RM200 today, the room price going to increase in next 3 years , 5 years and more. You will never follow your room plan unless you are upgrading. Upgrading means more money. Hence, you didn’t save money in the sense.

      • if prudential medica card & am assurance medical card which one is better
        my fren cakap am assurance no co insurqance
        so leh admit hospital cashles

      • contoh bilik harga 200 and upgrade bilik harga 300
        charges tuk 20% tu untuk diffrent yang kite tambah rm100 tu
        atau 20% from the whole bills???

  117. Hi I am looking for a full healh-protection plan with medical card for my familly.

    I am 26, my wife’s 28 – 1 child 9 years old, and a second to be delivered in august.

    btw, I am foreigner with a permanent contract in Malaysia, if it changes something.

    Can you please contact me for advice and quotation?

  118. I need to know min and max takaful plan in term of premium & benefit

    • firdausprudential

      I need to know your info first. and how much your budget.

      Please email me at firdausprudential@yahoo.com

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  119. Saya berminat utk memohon medical kad utk saya (umur 47 th) anak 22, 19, 15, 9. Apakah medical kad ini boleh diambil satu family atau seorang2. apakah pelan yg terendah sekali dan bagaimanakah cara pembayarannya. Tolong emailkan kpd saya dlm. versi b/malaysia sbb jika ianya sesuai ada lagi 5 family (kawan2) yg berminat dgn medical kad ini, tq

    • firdausprudential

      Saya sudah menghantar email. medical kad adalah individu bukan pakej keluarga. pembayaran secara bulanan atau tahunan.

  120. saya mengalami masalah diabetik…bolehkah memohon kad ini?syaratnye?bimbang jika memohon tidak dapat claim plok….diabetik tahap 2….

  121. Firdaus,
    Boleh email brochure untuk medical kad?

  122. Salam…Tahniah kpd saudara!:)
    Very informative wbsite.
    Nk tnya mcm mne nk jd agent insuran n takaful?
    Ble kah mnjadi agen insrn n takaful skali gus?
    Terima kasih atas prkongsian.
    truskkn Usaha
    Salam :)

  123. Hi, can you quote me the following. . ..
    and email me at mxxxxx@yahoo.com, cc to jxxxx@hotmail.com,
    Thanks

    1. Full Name – Chin xxxxxx
    2. Date of Birth – 26 November 1986
    3. Smoking or not – Non- smoker
    4. Annual Income – RM2k / month
    5. Contact Number – 017-xxxxxxx
    6. Location – Kuala Lumpur
    7. Married/Single – Single
    8. No of kids – Nope
    9. Occupation – HR & Finance Executive
    10. Travel a lot? – Nope

  124. boleh tak i nak tahu lebih lanjut tentang insr ini ?

    • firdausprudential

      boleh. email me your

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  125. ingin tahu tntg plan yg sesuai utk sy..xspcly mdical card n investment utk kemudian hari.
    umur 31 n isteri 31,blum ada anak.

  126. Assalamualaikum…
    En Firdaus…nak tau jugak…saya xtau ape2 sal insrnce ni.bru start kerje…tp krje kat constrctn site…tu yg cdg better if cpt2 dptkn insurance ni…boleh email sy ktrgn dgn lebih jelas…kalau sy kawen nnt…cover family jgk ke?

    D.O.B: April 1986

    kalau nak jadik agent skali cmne?
    salam…

  127. Salam sir,

    A short question, is C-section (caesarian) cost untuk ibu mengandung covered in any insurance plan?

    Trime kasih.

  128. how much is the health card as i am 30 old….and how much do i need to pay total……

  129. medical card utk family normally mcm mana..
    umur husband 30yrs, wife 28yrs, anak1st 3ys, anak2nd 1yrs

  130. site engineer
    mcm mane nak contact eh?
    ni no saya 016417XXXX-aliff

  131. hi bole sent kt saye utk medical card plan utk anak.sye nak sign up utk medical card.

  132. salam..
    sy nk minta en firdaus emailkan qoutation utk plan medical card + saving untuk sy dan ank2:
    – umur 28thn rm150
    – umur 2 bln dan 2thn (boy) rm 120×2

    Adakah premium ini kekal @ meningkat ikut umur ?
    Pd usia 18 thn brp saving anak sy dpt?
    Tq..

  133. firdausprudential

    please check your email please.

  134. Baru2 nie, ada sorang kawan guna prudential medic card, pembedahan apendix.. dia kata bukan 100% semua kos perubatan dia cover… 10% kena bayar kan??
    Tak ada ke medic card yang tak ada co-insurance dr prudential??

    • firdausprudential

      Yes 10% co-insurance with maximum RM1000.

      All insurance ada co-insurance, Prudential adalah yang terbaik. Hanya 10% co-insurance , tiada yang lain

      Insurance lain , 10% co-insurance masih ada tetapi ada sistem denda jika;
      Jika plan room anda adalah RM200 tetapi hospital charge anda RM220, maka anda telah tidak mengikut plan room oleh insurance, maka anda dikenakan 20% co insurance dari total bills.

      Prudential ;
      Jika plan room anda adalah RM200 tetapi hospital charge anda RM220, maka anda telah tidak mengikut plan room oleh Prudential, hanya bayar RM20 yang extra.
      Tiada denda 20% co-insurance.

  135. I nak brochure Pruhealth boleh tak?+saving

  136. salam,
    ade tak qoutation utk plan medical card + saving utk sy yg berumur 21 tahun..

    please email brochure skali yer..

    n one more, medical card ni boleh guna dkt hospital kerajaan x??

    • firdausprudential

      Wslam,

      Ada, saya sudah email.

      Medical card hanya boleh digunakan di panel hospital kami sahaja. Jika anda pergi ke hospital kerajaan, bayar dulu dan kemudian anda boleh claim.

  137. Hi, saya perlukan medical insurance utk family…blh tlg suggest? juga berminat nak tau pasal life insurance dan juga package pru child.

    thanks

    • firdausprudential

      Boleh sent saya details setiap ahli keluarga.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  138. selamat petang! Saya ingin tahu samada pru medical card ada investment plan tak!
    Saya berumur 42 tahun. Berkhawin. Berapa yang saya perlu bayar untuk medical card yang ada pulangan !

    • firdausprudential

      Medical card Prudential adalah riders di bawah investment link policy .

      Bermakna plan ini together with savings.

      Medical card sahaja lebih kurang RM200 sebulan

  139. Brapa premium plan insurance keluarga (saya+wife+anak baru 3bulan)?ada brochure tk?kalau boleh nak sekali…kalau family plan ada, if lepas ni dapat anak sorang lagi, adakah dpt cover skali dlm plan tu atau kena tambah premium lain?thanks En. Firdaus

    • firdausprudential

      tiada pakej insurance keluarga

      setiap ahli sign up satu plan insurance . pertambahan anak bermakna another plan and premium

  140. Salam, saya baru apply pru-health utk anak saya berusia setahun bln 4/2010 haritu.. bulanan 100. “mcmana cara nk byr utk bln2 seterusnya?”sya tanya agent msg xbalas..dah la klu janji nk jumpa selalu lmbt berjam2.. rasa menyesal pon ada apply kat agent mcmtu.. huh!

  141. Hello Mr..
    I want to know what the medical insurance is not only fixed to buy more than ten years the interest of the NCB?

  142. hye, i nk tanya, i ada medical card dr prudential yg warna biru (RM150 per month), then i juga purchased prudential hospital income plan dr HQ (RM54 per month). bru2 ini, i ada buat surgery, then i hanya bagi medical card biru pd hospital, kerana prudential hospital income plan tak ada bagi apa2 card pun. dan kos surgery telah di cover oleh prudential. tp mcm dgn prudential hospital income plan tu? mcm mana nk dpt duit hospital income plan tu? adakah ianya juga melalui medical card atau perlu isi borang lain atau perlu call customer service utk inform i buat surgery… plsss… tolong ye.

    • firdausprudential

      Prudential Hospital Income is telemarketing products direct from Prudential. I dont know the procedure. You must liase with Prudential.

      Hospital Income Products is non agent product

  143. nak tanya medical kad untuk famili…
    saya 32,wife 30,anak 7 bulan,3tahun dan 5 tahun.

    co insurans berapa?

  144. boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan.jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…n bleh email brochure x

    • firdausprudential

      boleh. i need your details.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  145. boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..n email brochure plez…

  146. can u explain more ..
    i want insurance plan that can cover my health,life savings and personal accident…

  147. Puan Marni Mohamad

    Saya tgh cari insuran utk anan2 saya yg berumur 5 bln dan 4 thn. Saya dan suami ada Takaful. Kalau saya nak adakan insuran pakej family…Takaful tu nak diberhentikan atau tidak..tak mampu nak bayar semua..

    • firdausprudential

      Tiada insurance keluarga under Prudential BSN Takaful. Setiap seorang ada plan tersendiri.

      Anak murah sahaja. RM60 seorang.

      You and husband as low RM100 seorang.

  148. Salam..
    I’m going to further my study in eastern Finland. I have to get a health insurance. What can Prudential offers and how much it cost? Can I apply the insurance for just few months (that cover my study period)?

    It will be helpful if you can answer my questions briefly as I’m not well in this insurance matter. Thank you.

    • firdausprudential

      How old are you? Price starting RM100 monthly. Hope we can set an appoinment as I need to explain in details as you are zero about insurance

  149. Nak tahu sama ada saya perlu membuat medical check up sebelum ambil medical card RM100 sebulan tu. Saya baru keluar hospital kerana ada blood clot di paru2. Sekarang ok dah tapi doktor masih bekalkan warfarin (ubat cairkan darah). Rasa2 saya layak ke untuk medical card tu.

    • firdausprudential

      Tidak perlu. Hanya perlu declare dan kita tunggu apa Prudential need. Maybe report paru paru hari itu sahaja.

  150. Salam firdaus!

    Saya perlu info pasal medical card for my family:-
    i) Menepati syariah?
    ii) Stand alone ke rider? Kami dah ada insurance lain.
    iii) Min premium per month?
    – saya (33,govt.,sports,non-smoker)
    – wife (32,govt.,non-smoker)
    – anak1 (5 yrs old,girl)
    – anak2 (7 mths old,boy)
    – maid (39,indon)
    iv) Boleh email quotation dan proposal? Further discussion boleh jumpa dan bincang.

    Tq, wassalam.
    Awang

  151. Salam En Firdaus.

    Adakah perlindungan bagi insuran dan medikal kad untuk satu keluarga.Boleh tak saya dapatkan maklumat berkaitan.

  152. salam,

    saya nak tahu lebih lanjut berkenaan
    medical card untuk saya + isteri + 4 anak.

    Tlg bagi brosur + proposal tuan

    terima kasih

    • firdausprudential

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  153. Salam..ingin bertanyamengenai prubsn takafulink cerdik untuk anak saya..bolehkah saya dapat claim hospital benefit jika anak saya masuk ke hospital melebihi 1 hari

  154. salam, bercadang untuk mendapatkan medical card utk saya dan keluarga. tolong emailkan quotation utk medical card sahaja dan medical card with saving.

  155. Salam,
    Boleh saya dapatkan pelan untuk Pruchild dan medical card for family. TQ

  156. Amir, i have AIA medical card insurance policy, it’s included PA, INVESTMENT, LIFE, MEDICAL CARD. I need ur help to quote me for the medical insuarance plan as above in prudential. Aged 31, male this year. thanks.

    • zetamiprudential

      Mr. Swaran,

      Can you email to me some of your particulars as below:

      1. Fullname
      2. Birthdate
      3. Occupation
      4. Smoking status
      5. Contact number

      Hope to hear from you soon….tq

  157. salam, sy nak tahu ttg medical card utk anak umo 3 dan 5 thn, sy dan suami. blh bg brosur? yg min rm60 sebulan tu utk medical card saja ke campur skali ngan investment?

  158. Hi Firdaus,

    I’m having a Great Eastern Accidental & Hospitilization insurance plan.
    I’m interested with the PruHealth Plan. As i knowm its a rider attached to Prulink assurance. My Questions are;

    1. Is pruhealth similiar to Great Eastern Accidental & Hospitilization insurance plan?

    2. Can i purchase PruHealth as a standalone policy without any attachment ? If no, are there any prudential plans that has standalone medical cards plans?

    • firdausprudential

      1. PRUhealth is similar to GE plan but PRUhealth comes with no sick bonus.
      2. Yes, we have standalone medical card plan

  159. Pls advise me how to join this, tq

  160. hello, i dont really understand what you mean by medical plus investment plan. Currently, Im paying premium of RM 150 for PHL150…

    does that mean after the 7th year, the whole amount of premium , which is RM150 will go into saving??

    if 40% of the premium goes to saving during the first year… does that mean now about RM60 will go into my saving plan???

  161. med cd for a family:
    husband 50 yr
    wife 50 yr
    son 22 yr
    daughter 21

    kindly reply

  162. En Firdaus,

    Saya dah email details2 saya, bila boleh saya dapatkan borang?Saya ingin signup medical card PHL150.

  163. Leave me a brochure. I plan to get medical card for my self and spouse. Any special package for husband and wife?

    Rgds
    japarin

  164. En Firdaus,

    Bila agaknya saya boleh terima polisi dan medical card.saya dah buat bayaran sejak 02.09.2010

  165. En Firdaus,

    Bilakah saya boleh dapatkan polisi insurans dan juga medical kad?saya dah bayar sejak 02.09.2010.

    • firdausprudential

      Hi,

      Miss Lini, your policy is PRUlink one with PRUhealth Medical Card. There are delay in policy printing.

      Here the announcement.

      “PRUlink one and PRUmy child Policy document
      24-9-2010

      Dear Wealth Managers/Planners and Quality Leaders/Agents,

      PRUlink one and PRUmy child Policy document

      Please be informed that the PRUlink one and PRUmychild policy documents will be sent to you within the next 2 months.

      Should you require further clarification, please email to servicedesk@prupartner.com.my or Call Us at 1800-88-7838, ext 2233

      Thank you”

      I just called them up. The earliest would be this 10.10.10. I will update you accordingly when the policy document in my hand later.

  166. saya nk mengetahu dengan lebih lanjut ttg prudential ini,,,klu boleh sy nk tahu ttg mediacal card utk saya n 2 org ank,,dlm bahasa melayu k,,tqsm

  167. agak menarik juga.
    saya nak brochure dalam bahasa.tq

  168. saya perlukan maklumat lanjut tentang pru.medical card. Mintak encik dpt email asap. kalu boleh, terang kan secara detail semua hidden info/charges..terima kasih.

  169. salam, leh emailkan brocure prudential pendidikan utk anak2. tq

  170. Slm..
    Isteri sy mgndung 8 bln
    boleh sy beli insuran tuk anak dlm kndungn itu.
    boleh sy dptkn info ttg Prumychild n quotn /min premium skali.
    cheer..TQ :)

  171. Salam

    Saya dan isteri berminat untk ambil med card prudential.berumur 33 tahun.sila email brochure ye.Thanks.

  172. Hi, saya mempunyai anak berumur 1 Tahun 10 bulan, berminat dgn plan medical card ni.. tolong email pada saya brochure dalam bm k. tq

  173. kena buat mediacal check up sebelum apply ker?..saya berminat untuk pru 100.

  174. saye ingin tahu…kalo kita dah keluarkn duit dri investmnt tuh..mcm mane dgn medical coverage?akan reduce ke limit nya

    • firdausprudential

      Savings dan protection tidak bergantung pada sama lain.

      keluarkan savings, protection berkurang ? Jawapan TIDAK

      masuk hospital gunakan protection, savings berkurang? Jawapan TIDAK

  175. klau insurans prudential untuk family ada ka?

  176. untuk semua family ada ka?

  177. saya nak tau lebih lanjut pasal medical card untuk suami+isteri+anak..tq

    • firdausprudential

      Boleh saya dapatkan details ahli setiap ahli keluarga. Then saya boleh kirakan.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  178. Apa perbezaan prudential bsn ngan prudential convesional?saya berminat yg convensional bole tlg terangkan?

    • firdausprudential

      Takaful and conventional different in the sense of contract and investment. The benefits is still the same from both of product

  179. macamana nak apply? saya perlukan brochure Prudential for medical card. Thks.

  180. Sent you an email yesterday. I need quotation and more info. budget is about rm3K per year. thanks.

  181. berapa sebulan kalau suami ,isteri, anak

  182. saya staf gov umur 23 nak tahu lebih lanjut cover insuran dan pelaburan,,tq

  183. bole sy dpt kn brochure Prudential for medical card?

  184. sy staff gov, umur 27. blh emailkan sy detail plan & pembayaran prudential utk m.card. tq.

  185. slm. blh emailkan sy detail plan & pembayaran prudential utk med card. sy 22 thn postgrad student. tq.

  186. salam…ingin tahu…jika medical expiry semasa umur 70tahun.selepas umur 70 tahun mcm mane pula jika jatuh sakit…

    • firdausprudential

      wslam, maka tidak di cover lah apabila jatuh sakit. Medical card ada tiga option, 70tahun, 80tahun, dan 100tahun. Jika forecast insyallah umur panjang boleh upgrade kepada 80tahun dan 100tahun, er

      upgrade akan dikirakan pada umur waktu nak upgrade, upgrade sekarang murahla.. tapi dah umur 70tahun baru nak upgrade, tersangatlah mahal.

  187. salam,
    1) saya nak tahu adakah kita perlu membayar dahulu bill hospital dahulu, baru kita buat claim berserta bill pembayaran dgn pihak prud. ins?
    2) apakah plan medical card yg baik untuk saya dan family- berasingan dan bayaran bulanan yg dikenakan.
    -saya 1975
    -suami 1974
    -anak p/1 perempuan 1996
    -anak k/2 lelaki 2001
    -anak k/3 p/puan 2005
    -anak k/4 lelaki 2007
    -anak k/5 p/puan 2009

    t/kasih

  188. saya umur 48 thn saya ingin mengetahui bayaran yang perlu saya bayar sekiranya saya ambil medical card. berapa nilai rawatan untuk tahunan .
    tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan , ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya A.S.A.P.

  189. Slm bro…

    Looking for more info about this PRU med. card.:

    1. Is this card really “Cashless” once admitted to any panel hospital?
    2. Once sign up & received this card, can it be immediately use? Any “waiting or cooling period”?
    3. Does the monthly premium increase annually base on insured person age?
    4. Any cash return if the policy lapse?
    5. Once signed up, if the insured person has been diagnosed for any critical illness after a year, does the PRU company have the right to terminate or review the policy on the 2nd year?
    6. Where can i find a good full time PRU agent at Melaka? Any recommendation?

    TQ

    • firdausprudential

      Wslam.

      1. Yes. This is not reimbursement basis insurance.
      2. Waiting perios id 30 days.
      3. No, premium level
      4. Policy lapse, no cash value. All insurance didnt give you cash value if you lapsed your policy. Unless you surrender.
      5. No, Prudential medical card is guaranteed renewal. Plus, if you are diagnosed with Critical Illness, your insurance premium will be free until age of 80.
      6. SMS me and I give you the contact number.

  190. ING Insurance

    ING insurance only pay for RM 50 for entrance to hospital. The rest will be cover by the insurance company.

    • firdausprudential

      YES. But when you upgrade your room. 20% co insurance applied. Plus ING medical card limit is less than Prudential.

      Go to hospital and ask the doctor, which one is good? Prudential or ING. Doctor will said Prudential because ING is a bit choosy in paying claim. Some medicine and treatment is not covered.

  191. A’kum
    umur dah 56 boleh lagi tak ambil “medi card”?
    kalua boleh agaknya berapa kah untuk suami isteri
    salam
    jawab dng email, ok/

  192. maaf, email ada error, this is the correct one

  193. ade tak medical card utk 1 family, brape n camne nak apply?

  194. salam,saya telah berkahwin dan mempunyai 3 orang anak.apa insuran sesuai untuk saya,suami dan 3 anak?berapa potongan minimum sebulan secara potongan gaji .untuk dapat medical card adakah ada tambahan lain.tq

  195. saya sedang mencarikan medical card untuk ayah n mak saya. ayah lahir thn 1942 n mak 1948. apekah plan yang seswai untuk mereka? untuk info mak saya mempunyai diabetis yg maseh terkawal.

  196. boleh saya dapatkan maklumat or brosur mengenai purhealth…
    apa beza yg rm 100 dgn rm 150 sebulan..yg rm 150 tu termasuk pelabukan tuh ke….nt emailkan maklumat nih k..thanx…

  197. Salam,
    saya tengah mencari medical cards, blhtak send me quote utk saya dan family as below;
    1. saya umur 32 thn, smoker, sihat and work at offshore engineer.
    2. Wife umur 32 thn, non smoker, sihat, suri rumah.
    3. Anak 2 orang, umur 2 tahun dan 4 tahun.
    klu blh send me multiple quote rate so nanti blhlaa sy buat perbandingan mengikut keperluan keluarga. Terima Kasih.

  198. hi i nak amik prudential insurance ni..pls email me quot… umur i tahun ni 22 tahun…

  199. bole emel medical card, investment plan takaful?

  200. TOLONG BERITAHU LEBIH LANJUT TENTANG PRUDENTIAL PADA SAYA.

  201. email me more about this medical card…im intrested with this….

    • zetamiprudential

      salam en.megat….tried to email to you on your sapura email regarding medical card but cannot go through…can u gimme your hp number so that I can easily contact you…thank you

  202. salam,
    blh tak send me quote utk saya dan family,
    1. suami 32
    2. saya 29
    3. anak 5thn dan 2thn

    TQ

  203. saya berminat dengan Takafulink PRU Bsn.Dalam masa yang sama jugak saya mencari medical card utk saya 29 thn,suami 33thn & anak2 berumur 3 tahun dan infant..boleh tak email sy pelan yang sesuai? tq so much!
    ffazallani@yahoo.com

  204. salam,
    blh tak send me quote utk saya dan family,
    1. suami 45
    2. saya 29

    Saya juga ingin mengetahui plan untuk bayi sy- due may 2012
    kalau boleh nak tau berapa premium dan yang ader medical card..
    Jika boleh, tolong email pada saya brochure thanks..

  205. husairi abdul aziz

    SELEPAS BERSARA BOLEH KE SAYA APPLY INSUR INI DAN STATUS SAYA SIHAT.BAGIMANA CARA NYA..

  206. husairi abdul aziz

    bagaimana nak apply medical kad ini ..tq

  207. Salam
    boleh emailkan sy detail plan & pembayaran prudential utk m.card.
    terimakasih

  208. ada tak medical card 1 family( suami+isteri+anak2)..info pls…tq

  209. salam,
    blh tak send me quote utk saya dan family,
    1. suami 35
    2. isteri 35
    3. anak 9thn, 7thn, 5thn dan 2thn
    TQ

  210. bleh bg proposal utk anak umur 9bln..kalau bleh premium yg paling rendah.pstu nk tanya klu admit hosptl kna byr 10% atau ditanggung sepenuhnya..

    • thank you for your question…sekarang dh x perlu byr 10% tu lagi dh…semuanya ditanggung…please check your email…thank you

  211. salam…. boleh bg sy detail tntg insurans 1 family( sendiri,asben & anak2 & ada x yang utk cover bersalin?

  212. As salam,
    blh emel saya brochure ttg family medical card dan individual medical card?tq

  213. boleh emailkan prudential plan untuk famili x? atau adult+kids.tq

  214. Assalamualaikum…..

    Saudara Firdaus, berikut ada beberapa pertanyaan..
    1) Berapa bayaran tahunan untuk medical card sahaja untuk saya sekeluarga (saya – 40, wife – 38, anak pertama – 10, anak kedua – 9, anak ketiga – 4).
    2) Sekarang nie saya ada Insurance Ing (rm50K/year, dibawah company). Bolehkan saya menggunakan kedua-dua insurance (ING & prudential) untuk sekali admission…. contohnya bil hospital rm70k… jadi saya gunakan Ing rm50k & Prudential rm20k.

  215. just check if saya sudah ada insuran by company boleh ka saya join prudential?my company used AIA.so if masud ward boleh claim 2-2?what benafit if saya ada 2 insuran?

  216. Hi, am interested of getting a medical card for my family. My husband 40, my baby 18 mths. Can u send me relevant brochures ?

  217. boleh tak email kan brochure atau details medical card untuk family (saya+husband+baby) fyi baby saya baru je berusia sebulan…

  218. Nurshafiq bin Mustafha

    Saya berminat untuk dapatkan medical kad prudencial.macam mana nak apply?di shah alam ada office prudencial tak?

  219. Assalmualaikum…nak tanyer berkaitan prudential..sayer berminat nak amek insurans ini..boleh terangkan serba sedikit tak ttg insurans ini??
    Saya nak amek untuk pelan family..beraper kos nyer ??
    Saya.30 tahun.
    Isteri-29 tahun
    anak (1) Girl -3 tahun lebih
    anak (2) girl -1 tahun lebih
    anak (3)-girl.dalam kandungan
    tq.

  220. Salam..sy nk tahu beza antara etiqa dan pru.

  221. En. Firdaus, boleh terangkan dengan jelas Prudential Enhanced Hospital Income Plan. Saya telah dihubungi oleh wakil Prudential tapi saya tidak berapa faham tentang polisi tersebut. Saya berminat untuk mengetahui dengan lanjut..boleh kepada saya secepat mungkin ye.

  222. salam,
    saya berminat nak tahu lebih lanjut tentang prudential ins.
    saya berumur 31thn
    sham

  223. saya berminat dgn prulady dan education plan untuk anak saya yang berumur 2 tahun 7 bulan . saya berumur 30 tahun pada bulan 11 ini. apakah plan insuran yang terbaik utk kami?

    tq

  224. Nak tahu lebih lanjut tentang medical card ;)

  225. nak tahu klu nak keluarga punya berapa bulanan kena bayar contoh saya 28 thn isteri 27 anak 2 thn berapa kena bayar bulanan bg yg paling murah

  226. Hi Firdaus,
    Saya nak info yg lebih berkenaan medical card for my parents.
    Mom; 54 yrs and dad; 62 yrs…
    and how to be an agent…im abit interested.

    • zetamiprudential

      hi mr. arvind….sent you an email way2 long time ago and still waiting for your email…please reply back…tq

  227. sy nk tnye plan ape yg sy ptt ambk..

  228. Hye..bole dpt info tentang prudential insurance? Medical card.

  229. emailkan saya brosur prudential tuk hold family yer…nak tau bulan2 byar brape klu utk fmly

  230. sy lia…..brape perlu sy bayar klu umur sy 33…tarikh lahir 03.07.79

  231. salam….leh email saya tentang medical card n investment n insurance coverage 3 in 1….?umur 35,anak 3…byr etiqa insurans selama 8 tahun tnp medical card….can u pls show me the difference between prulink,pruhealth n investment plus medical card from takaful?…..tqvm…..

  232. saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…blh send brochure in bahasa m’sia

  233. Encik. boleh quote – medical card bagi klien ini :: 52 tahun umur , perempuan. kakitangan kerajaan, sihat, tak merokok, tak minium arak, Total coverage tahun- berapa? umur hayat coverage – berapa?
    thans

  234. salam..saya tengah mencari insurans perlindungan untuk saya dan family.saya dan suami berumur 25 thun dan anak 2 tahun. berapa yang perlu dibayar dalam sebulan? dan boleh ke ceritakan lebih lanjut lagi berkenaan insurans ini. saya sekarang menetap di kuching.

  235. Boleh tak bagi broshure medical card plan for kid dan dewasa. Kalau medical card plan cover utk suami isteri dan anak sekaligus ada tak? Tq

  236. salam. pls email me your brochure (in bm n eng) for medical card which cover personal n the whole family. thnks

  237. Salam…sy berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tenting insurns dr prudential….terutama kebaikan insurans prudential pd family.boleh email brochure keseluruhan tentg insurans ini?

  238. saya yusry.. saya nak masukkan abg, mak n ayah saya dlm prudential.. ada x plan untuk ini.. dan sekiranya saya sign up.. bila kah dia akan mula cover

  239. salam..boleh emailkan brosur Prudential for medical card?
    untuk kanak2 dan dewasa.

  240. AsSalam..

    boleh quote utk medical card utk
    wife – 25 tahun
    anak – 1 tahun 4 bulan
    pastu broucer Pru skali..berminat..

  241. 1- Medical card ni cover tak untuk outpatient seperti demam, selesema, batuk, sakit otot yang tidak memerlukan hospitalized.

    2 -boleh tak emailkan saya brochure dan exclusion list

    • zetamiprudential

      puan suriati…kami kini ada clinic punya card juga..so outpatient treatment utk demam, batuk pun kita cover..saya dh email ke puan last month tapi puan x reply ke saya lagi…masih menunggu jawapan….tq

  242. Can u email me details bout the medical card.tq

  243. Pliz do contact me, coz I’m interested…tq

  244. As salam, i nak tahu lebih lanjut mengenai plan insuran (medical card + saving) . Boleh bagi plan insuran untuk seorang dan satu family tak?
    Thank you.

  245. boleh email plan medical card untuk satu family. Suami, isteri dan dua anak perempuan umur 3 dan 1 tahun.

  246. Nooraidah Bt Abd.Ghani

    Salam..saya berumur 28 tahun suami 32 tahun anak yg sulung umur 6 tahun n ank nombor 2 umur 5 tahun..so saya nk tau..ada x medical card ni utk family punye?

    • zetamiprudential

      tiada puan nooraidah….medical card kami adalah utk individual…
      tapi saya sudah email kepada puan bulan lepas minta particulars puan supaya saya boleh kirakan quotation…minta reply…tq

  247. Salam,
    saya tengah mencari medical cards, blhtak send me quote utk saya dan family as below;
    1. saya umur 34 thn, non smoker dan tiada penyakit kritikal.
    2. Wife umur 31 thn, non smoker, sihat, suri rumah.
    3. Anak 3 orang, umur 8,5 dan 2 thn.
    klu blh send me multiple quote rate so nanti blhlaa sy buat perbandingan mengikut keperluan keluarga. Terima Kasih

  248. As’kum En. Amirol. Minta penjelasan. Saya berumur 39 tahun, isteri 40 tahun dan anak 5 org. 1- lelaki 15 thn, 2- perempuan 12 thn, 3-perempuan 10 thn, 4- lelaki 6 thn & 5- perempuan 2 thn. Apakah plan Insuran yg sesuai utk kami beserta dgn medical card sekali ? Harap disertakan sekali brochures dlm BM. Terima kasih.

    • zetamiprudential

      salam en. zali….saya sudah email ke en. zali minta details supaya saya dapat kirakan quotation…masih menunggu reply…tq

  249. pakej medical card utk anak suami isteri please.

    • zetamiprudential

      need further details from you and ur wife to calculate quotation….

      1. fullname
      2. birthdate
      3. contact number
      4. occupation
      5. smoking status

      hope u can revert back to me asap…tq

  250. pakej medical card untuk suami isteri anak, please

  251. As’kum En. Amirol. Ok.,saya reply detail saya.

  252. Please email me a detail of Prudential Medical Card package for Family.

  253. Sy skrg sdg mencari medical card utk sy dan anak2 sy.. Ada tak utk 1 family (suami 37. Saya 34, anak 9 thn, 8 thn & 5 thn.)? Klu ada brp sebulan? Klu tiada, brp sebulan pla utk setiap seorang? Sy mohon penerangan lebih lanjut & emailkan.. Adakah byrn setiap bulan dikira simpanan kita? Tq

  254. elly masilla binti sarip

    salam..buleh saya dapatkan pakej medical card utk suami 31 thn, anak 5thn..sy dah ada medical card tu.. kalu sy combine sekali dgn family card buleh..

  255. minta suggest medical card plan utk saya, isteri dan 2 anak. tq

  256. Salam,

    Blh tak Encik emailkan saya quote utk mdcl card.. Blh tak saya nak include ayah saya utk cover bwh insurans saya? Saya berumur 23 tahun. Terima kasih

    • zetamiprudential

      salam en. arif, plan investment linked kami adalah untuk individu dan bukan berkelompok atau kad family…tapi saya sudah email kepada encik mengenai plan tersebut…mohon reply..thank you

  257. Hai…boleh tak saya bayar insuran untuk girlfren saya tanpa bagitau dia.. itz tat posible.. I need she healthy… hope u all undrstand…tanks..

  258. mohd hanif hassan

    Salam.. Email saya brochure dlm bm. Di mana saya boleh register? family pakage mcm mana byrnnye? Tq

  259. Sy skrg sdg mencari medical card..umur 24 thun,kerja swasta… Klu ada brp sebulan? Sy mohon penerangan lebih lanjut & emailkan.. Adakah byrn setiap bulan dikira simpanan kita? senarai kn juga klinik panel yang terlibat dengan prudential…

    • zetamiprudential

      salam ayu…bayaran akan dikira kedalam akaun simpanan berperingkat…saya telah email kepada ayu…waiting for your reply…tq

  260. salam tuan…saya berminat plan pru clinic…boleh detail for may family

  261. plan family dan pru clinic

  262. Jayeseelan S/O Muniandy

    Sy mencari medical card utk sy dan anak2 sy.. Ada tak utk 1 family Saya 40,isteri 39, anak 7 thn, 6 thn & 18 bulan. Klu ada brp sebulan? Klu tiada, brp sebulan pla utk setiap seorang? Sy mohon penerangan lebih lanjut & emailkan.
    Juga nak tanya utk ambil pelan insuran yg bagi kad medical sekali untuk anak2 berapa harga dan sum assured.

    Terima kasih.

    • zetamiprudential

      en. jayeseelan…saya sudah pun email kpd encik quotation tersebut bulan lepas lagi tapi sampai sekarang masih menunggu respon dari pihak encik…terima kasih

  263. Salam,
    Boleh minta quotation untuk prucash??
    37 thn, female.berapa minimum savings?
    thanks

  264. berminat…umur saya 38.suami 42.anak4org. please email the proposal…

  265. boleh emailkan saya lebih lanjut pasal prudential Insurance untuk family..
    Wife (31thn) Husband (33thn) anak (1thn 9 bln) & anak 11 bulan……

  266. hi, can you email me more details about plans in prudential. mayb u can suggest me which plan is very good for me. tq.

  267. nak tahu lenih lanjut pasal medikal kad prudential ni..
    boleh email maklumat lanjut..TQ

    male/end of this month 35yo.

  268. emailkan saye maklumat tuk kad perubatan..berminat nak wat tuk diri sendiri n husband (RM2oo.oo) dgn senarai penyakit yg cover n hospital panel terutama di negeri sembilan…

    • zetamiprudential

      salam pn. azura…as per requested thru our telephone call conversation…sent already your quotation…check your mail…tq

  269. email me detail medical kad/insuran utk family, ada agen area rawang tak?

  270. can email me quote 35/m/nonsmoker

  271. apa kelebihan pruBSN dgn insuran lain?
    ada insuran+saving+invasmn tak?

  272. As’kum..En.Amirul. Apa cerita medical crd saya..? Janji 3 bln xpi skrg dah msk tahun baru.!

  273. saya tiap hari bawa motor ke ofis or site .. (pj – KL) apa insuran sesuai utk sy.

  274. saya nak tahu berkenaan medical card dengan lebih lanjut serta investment

  275. As’kum.., tuan. Bila saya boleh dapat Medical Card saya nie.?

  276. Tlg email brosure plan yg ada..sy plan nak amik utk satu family..ma kaseh

  277. salam,

    bley saya dptkn brouchre tentang medical card prudential & quotation?

  278. prabakaran munusamy

    sent me a quatation…medical card plus savings… budget 200- 250..

  279. Assalamu’alaikum Wrmbth, boleh hantar brochure Prutakaful BSN. Bagi pembacaan saya, mana tahu ada yang menarik. Tq tuan.

    Lagi satu, berapa had minimum penggunaan setahun? Adakah had ini dikongsi sesama ahli keluarga atau untuk individu

    • zetamiprudential

      En. azmi…brochure sudah dihantar melalui email dua bulan lepas…
      had minimum bergantung kepada plan yang diambil…plan yang paling minimum bermula dgn RM50,000 setahun dan plan ini adalah untuk individu…tq

  280. salam boleh berikan saya sedikit info berkenaan medical card dan investment plan

    saya hafiz

    umur 26
    bekerja sebgai customer servis

  281. Hai admin, Alhamdulillah…Sy baru shja menjadi sbhgian drpd keluarga Prudential… Saya nak tanya, .Adakah pihak Prudential akan membiayai deposit untuk masuk ke hospital?..Atau saya sendiri kena mengeluarkan duit poket saya?… Sebab ada juga kawan saya juga ambil polisi Prudential, agent dia cakap tak perlu BAYAR deposit :) …Mohon pencerahan :D Keliru sikit :D ….

  282. Hi,
    Saya ingin lebih info mengenai medical card dan kos bayaran..
    Tq.siva

  283. Cikgu Asraf ( Sibu, Sarawak )

    Salam..boleh tak hantar brochure dalam Bahasa Malaysia dan cerita secara jelas dari A-Z tentang insuran Prudential ni?.Berapa bayaran bulanan yang perlu saya bayar sekiranya ingin life insurance + saving investment..Terima kasih

  284. Saya mencari medical card untuk anak2 saya (3 orang). Yang sulung next birthday 11 tahun (mei 2013), yang kedua next bithday 10 tahun (sept 2013) dan yang bongsu sekarang 9 bulan. Saya dan suami dah ada insurance yang cover TPD, critical illness dan immediate death. Tapi untuk anak2, saya cuma ambil basic education plan. Saya nak mintak advise sama ada saya patut ambil medical card untuk keluarga atau untuk anak2 saja. Umur saya 39 (september 2013) dan suami 41 (april 2013). Terima kasih.

  285. En. Amirol, boleh tolong jelaskan sikit berkenaan dengan prulink (insuran + investmnt) ? agent saya telah berhenti kerja dan penjelasan dia sebelum ini kurang difahami. Oleh itu, saya telah berhenti membayar insuran saya sebab takut rugi. Boleh sambung atau tukar plan ke medical plan dan adakah bayaran sebelum ini boleh diambil balik?

    • zetamiprudential

      en. kaka, boleh explain…tiada masalah…boleh saya dapatkan nombor telefon supaya saya senang contact en. kaka?
      tq

  286. Hello gd morning. En ada tak medical card+takaful hayat+simpanan utk family? Husband38, wife32,2anak perempuan.masing2× 9dan 5 tahun message asap.tq

    • 38 Hubby smoker.taxi driver . monthly income rm2800-3000.32wife non smoker.house wife. Anak perempuan dua.9 dan 5 tahun.tq

  287. sy ade insurance lain, tp limit dah nk habis sbb sikit sgt. boleh ke sy apply insurance ni if penyakit yg sy hadapi dah pulih? tujuan sy beli insurance lain utk persedian masa depan.

    • zetamiprudential

      Salam En. Syamil, ianya bergantung kepada underwriter nanti..honestly saying, I cannot give you an exact answer on the matter. cuma biasanya ada tiga kemungkinan selepas kita hantar form application tu untuk approval dari underwriter nanti:

      1. Proposal form diterima dan lulus untuk coverage termasuk sakit yang dh ada.
      2. Proposal form diterima dan lulus dengan pengecualian coverage sakit yang telah ada.
      3. Proposal form ditolak kerana sakit yang ada tergolong dalam sakit yg risikonya tinggi.

      apa2 pun en. syamil, kita perlu cuba dulu submit proposal form tersebut untuk approval dahulu. Walaupun ianya diterima dengan pengecualian coverage penyakit yang sedia ada, kita masih boleh membuat rayuan untuk mengeluarkan pengecualian tersebut dengan mengeluarkan report doktor sekurang2nya setahun sekali selama 2 tahun berturut2 untuk mengesahkan sakit tersebut sudah pulih.
      jika en. syamil berminat, en. syamil boleh berikan kepada saya nombor hp supaya saya boleh menerangkan dengan lebih lanjut mengenai prosedur untuk application en. syamil ini.

  288. SUSILLEA BT SAHARAN

    Saya bermnt nk ambil med card…tp sya xtahu yg mna sesuai dan di mna nk dptknnya……bleh hntr quotation n suggestion x???
    Umur saya 27thn, berkahwin, pekerja kerajaan

  289. Salam Zetty,
    Saya berumur 50 tahun,apakah plan yang sesuai untuk saya dan premiumnya setahun/Raja Muhammad

  290. hi pls quote me a life insurance with below coverage:-
    life: rm100k, illness: 100k, pa(accident): 100k & medical card.

    budget : rm300-400.

    male, non smoker, engineer, income 60k/p.a.

  291. As salam boleh tau lebih details insurans untuk keluarga.email saya plz

  292. ada sstengah syarikat yg xcharge pon 10% bil, boleh saudara jelaskan. ?

    • zetamiprudential

      Kami kini sudah tidak lagi mengenakan charge co-insurance 10% melalui penggunaan kad medikal baru kami “Pru Flexi Med”…

  293. muzaffar shah mustafa

    Saya dari melaka…berminat nak tahu pakej insuran dr prudential.plz email pd saya

    • zetamiprudential

      Salam En. Muzaffar,

      Did you received my quotation and explanation thru email?
      Masih lagi menunggu for your reply…Thank you

  294. noorsyafiqah

    salam..
    saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card ini dan sekali berkaitan dgn family..boleh tak email brochure pada saya..tq

    • zetamiprudential

      Salam Pn. Noorsyafiqah,

      Saya telah email mengenai plan kami di Prudential..please check your mail..thank you

  295. boleh emailkan brosur Prudential for medical card.

    plz explain me what is diff between prudential card and great eastren…

    • firdausprudential

      Boleh. Please check your email.

      The plan from both are almost the same except as below

      PRUDENTIAL

      Prudential have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM1000

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM1000 will be charged to you.

      Dont worry about the co-insurance, Prudential provide you with hospital allowance which RM350 per day(depends on plan)

      If you stay in hospital for 7 days = 350×7 = RM2450. Use this money to cover the co-insurance.

      Prudential reward you with hospital allowance if you are admitted to government and private hospitals.

      GREAT EASTERN

      Great Eastern have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM500

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM500 will be charged to you.

      Great Eastern only provide with hospital allowance if you are admitted to government hospital. So what the purpose of having medical insurance if you want to go to government hospital right?

      Plus, if you medical card plan entitle you for RM200 room, but you are taking RM260 room, you will be fined with 20% co-insurance. No fined system in Prudential, if you are taking RM260 room instead RM200 room, you just pay the extra.

    • zetamiprudential

      replied Mr. Sharry…please check your mail..tq

  296. boleh emel saya brosur berkaitan produk prudential (insurans, investment )
    ke ziela_moon@yahoo.com..

    TQ

  297. Hi Admin, I would like to inquire some of your Life insurances plan, Could you please E-mail me the information needed about the mentioned plan.

    your Corporation is highly appreciated,
    Rayner, Sabah.

  298. ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya dailihamid@hotmail.com

  299. bro,wa nak info ttg medical card..boleh tk send brochure?

  300. Email saya family plan package

  301. please email me the quotation

  302. ada x plan yg purely utk medical card + critical illnesses je. xnak savings

  303. boleh emailkan brosur Prudential for medical card.

  304. Saya nk brochure tntng pruhealth boleh? Dan boleh x 1 card leh cover 1 family? Tlng emelkn jab…kalau boleh send kt alamat pun boleh…in malay k..tq

    • zetamiprudential

      Salam En. Nasrol,

      Saya ada hantar email to you..please check your inbox.
      And for your info, Prudential tiada 1 kad share satu family En. Nasrol and believe me, you do not want that kind of policy sebab at the end En. Nasrol rugi byk.
      Tq

  305. Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dan berapa bayaran bulanan. blh terangkan lbh lnjut pasal life insurance + saving investment…hrm saya umor 22 thn

  306. Noratika Razaliegh

    hi, saya berminat nak tau pasal medical card n insurans…please email me

  307. hai,
    ada tak medical card yg cover whole family?please provide details byrn bulanan

    • zetamiprudential

      Salam Zuzana Maliki,
      Maaf..di prudential kami tiada plan satu kad kongsi satu family cover sebab banyak merugikan customer kemudian hari..
      saya sudahpun email kepada puan tetapi tiada reply…mohon reply..tqvm

  308. Nik Mohd Fadzir Bin Nik Kamarudin

    Email me brochure pakej

  309. BOLEH EMAIL PADA SY INSURANS UTK FAMILY INSURANS SUAMI,ISTERI DAN ANAK UMUR 5 THN , 4 THN

  310. comment atas error. Sorry..
    boleh saya tanya Prudential dgn lbh lanjut. sy bminat. brapa tempoh dia matang dan minimum dia brapa? dan saya merupakan student/22 tahun.adakah memrlukn penjamin?

  311. firdausprudential

    check your mail…thanks

  312. prabagar darman

    no co payment,interested check with me.tq

  313. Blh sy tahu lbh lanjut mengenai medic card prodential bsn..ada brocure x..sy 34 this year female

  314. salam.sy nk join insuran ni medical insuran utk famili.tlg emel yer caner nk join

  315. zetamiprudential

    emailed to you already mr. prabagar…no reply yet from you…

  316. zetamiprudential

    Salam amin…email sent…still waiting for your reply…thank you

  317. zetamiprudential

    Cik Nurul…saya dh email to you regarding the plan…please check your mail…waiting for your reply…thank you very much…

  318. Sy berminat, ada x plan satu card utk semua (husband+wife+kid)? Lg satu sy nk cancel mcis zurich, mcm mana?

  319. zetamiprudential

    Salam En. Man,
    Saya sudah ada email kepada encik utk details lama dah..mohon reply..tqvm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s