Beli Insurans / Takaful Prudential


life insurance

Betul memang banyak orang muda tidak mahu mengambil insurans. Sebab muda lagi takde penyakit.

Anda kena tahu, ambil insurans waktu muda lagi bagus. Sebab insurans takkan cover kita jika kita ada penyakit tua nanti.

Contohnya, batu karang:

Sekarang umur 24 tahun , sudah amik insurans. Umur 30 kena batu karang and nak operation RM10k. Second operation RM15K. Total 25K. Tidak termasuk penginapan tu.
So insurans akan cover.

Tapi jika umur 30 tu dah tahu ada penyakit batu karang tapi baru terhengeh hengeh nak amik insurans.. Pre-exisiting disease before taking insurance. not covered..

So muda la bagus.

Anda ingin tahu lebih pasal insurans. email kami di amirolariff@gmail.com atau zetty.zahar@gmail.com

Insurans tak mahal RM100 sebulan sahaja.

Ada orang kata, insurans rugi je.. baik simpan sendiri

Ok. Simpan sendiri pun boleh.

RM100 x 12 = RM1200

Konon la dah simpan 3 tahun = ada RM3600

Tetiba sakit, kene rawatan berharga RM16k.. mane nak cari duit?

so itu la bagusnya insurans

So fikir-fikirkan la

email kami di amirolariff@gmail.com atau zetty.zahar@gmail.com

kami akan telefon anda. anda tidak perlu membazir duit menelefon kami.

Apa lagi faktor untuk memilih insurans..

pilih la ejen yang dekat dengan anda. ejen yang akan bertanggungjawab menolong anda claim insurans bile anda susah nanti.

jangan cari ejen yang hanya nak jual sahaja dan kemudian senyap.

bila anda terlantar , anak bini tak tahu macam mana nak claim.. so kami sebagai ejen bertanggungjawab menolong anda.

kami bekerja ada 2 motif

1. menjana pendapatan
2. menolong orang dalam kesusahan.

sekian

Amirol Ariff dan Zetty Zahrina

amirolariff@gmail.com/zetty.zahar@gmail.com


2 responses to “Beli Insurans / Takaful Prudential

  1. Wan Mohd Raznan

    Saya berminat dgn PruBSN takaful medical card. Sila beri maklumat ke wmraznan@yahoo.co.uk, atau 0137202037. Ada agen di JB tak? Rawatan bersalin di hospital kerajaan cover tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s