Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly


Prudential BSN Takaful, Konsep Takaful,Prudential BSN Takaful Takafulink, Prudential BSN Takaful Takaful Cerdik, Prudential BSN Takaful Takaful Education, Prudential BSN Takaful Takaful Saver, Prudential BSN Takaful Takaful Medical Card, Prudential BSN Takaful Takaful Health, Prudential BSN Takaful Takaful Puteri, Prudential BSN Takaful Contoh Pelan Takaful, Prudential BSN Takaful Takaful Hospital Panel

My first son born on 14 March 2010. Immediately after name registration with Jabatan Pendaftaran, I sign him up with Prudential BSN Takaful Medical Card plan.

How much the price? Just RM60 monthly.

The benefits are RM50,000 yearly and RM500,000 for lifetime for Hospital and Surgical Benefit and Outpatient Treatment Benefit. This card allow him to get best medical treatment in private hospitals like Pusrawi KL, Prince Court KL , KPJ Shah Alam Seksyen 20 Selangor and more. Listing click below

PruBSN Hospital List

I sign up medical card plan as soon as possible (earliest is 2 weeks after born) , to ensure that he pass the grace period as soon as possible then he is fully covered.

Sign up today doesnt mean you will be covered in 24 hours, you need to wait 30 days before the plan activated. Now I have no worries about my kid hospitalisation treatment!

38 responses to “Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly

  1. Pingback: Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly « No. 1 Prudential … » Medical, Card, Prudential, Takaful, Baby, RM60 » Be Internet Medical

  2. kenapa mahal sangat tuan untuk RM 50,000 coverage. Tempat lain boleh dapat coverage double lagi. Lagi satu takde co-insurance. Apa kelebihan kalau ambik dengan prubsn?

    patutnya produk takaful lagi murah, kenapa mahal ek?

    • firdausprudential

      Hi,

      RM60 mahal? OK.

      Show me insurance medical yang mana boleh beri RM50,000 yearly coverage and RM500K coverage LUMP SUMP (tiada syarat syarat kecil lain), guaranteed renewal ,no-coinsurance if you upgrade your room , investment-link policy not standalone, and with savings. Please show me.

      i will belanja you satu medical card free for the rest of your life.

  3. dengan RM60 mana boleh dapat medical card + investment linked? medical card prubsn pun dah berapa sahaja pun dah berapa.

    Dengan RM 60 saya boleh dapat medical card RM 100,000 dekat allianz & axa affin + RM 50 untuk 36 penyakit critical. tiada co-insuran…unlimited coverage plak tuh

    • firdausprudential

      As per my reply tadi.

      Guaranteed renewal? Jika anda claim banyak confirm next year boleh renew?

      Tiada co-insurance bila upgrade bilik?

      Doctor boleh melawat sekali je seharikan? Rugi je ada limit RM100K sedap dipandang tetapi zahirnya banyak syarat syarat kecil di dalam.

      Unlimited coverage? tadi kata 100K. mana satu boss.

  4. Saya pun nak tmbh skit yg wakil rakyat komen.
    Mmg tiada co-insurance bila nak upgrade bilik, kalau kita beli bilik 150 dan pada masa tu cuma ada blik 200. Kita cuma kena tambah 50 jer utk harga bilik.

    Co insurans 10% ada, bila kita pakai lebih dari annual limit tetapi max 1000. Cth anual limit 62k,pakai 70 k, so kita kena 10% dari perbezaan. Iaitu 70-62 = 8k. 10% off 8k, 800rgt. Kalau prudential sah2 300-1000. Baik Great Eastern lagi 300-500.

    Doktor kita blh melawat byk mana pun kita nak. Semua ada tulis dalam policy.Coverage Rm100 dapat 500k. depends byk mana kita nak bayar.

    Tak Baik Comment kalau kita tak tau.

  5. biasa la agent lain compony la tu…mau condemn org….

  6. RM60… yup i can consider it is cheap for short term basis..
    I memang agree dgn u.. its so cheap

    and i faham maksud no co-insurance dr wakil rakyat.. cik firdaus… maksud dia.. if dia duduk ward yg same price as his policy… no need to bear the 10% co payment…
    and memang xade small hidden charges as what u fikir..

    if upgrade bilik baru ade kene used our money.. is still used the same price in the policy, memang x perlu byr 10% co payment.

    i know cozz.. my friend diong etiqa, my other friend doing prudential, my brother in law doing prubsn takaful, my other friend doing takaful ikhlas, my other friend dionr great easter, my sister doing allianz…

    so x perlu la nk mrh2 kat sini.. i dikelilingi ngn family n kwn2 yg most of it buat insurance.. xde pun nk gadoh2…

  7. Salam,

    Nak kongsi pengalaman saya dengan prospect,

    Seorg hamba Allah (33 Tahun / X merokok) kawan lama mencari medical card. Beliau menghubungi saya untuk dapatkan satu quotation RM150 / bulan dari PruBSN dan buat comparison dengan sykt ‘alli’ . Slps beberapa hari saya menghubungi beliau semula dan mendapati bahawa sykt ‘alli’ menawarkan perlindungan 2x ganda dari yang ditwrkan di PruBSN (product type : investment link), jd saya berdiam diri dan mengaku bhw di PRUBSN kami x menawarkan pelan yg sebaik itu, dlm hati saya tertanya-tanya ada ke pelan sebaik itu? Kalau ada, kenapa ‘alli’ bukan operator no.1 di Malaysia? Slps beberapa bulan beliau menghubungi saya semula untuk sign-up dengan PruBSN slps tunggu ejen ‘alli’ tersebut yg x muncul2. (mungkin dah overpromised sbb ter excited nk closed deal).
    Jd saya test 1 e-mail kepada seorang ejen ‘alli’ di Internet, beliau hantar 2 quotation kpd saya, kesimpulannya dengan RM150/bulan mmg boleh dpt pelan sedemikian ttp ianya ‘stand alone’ @ DUIT HANGUS (RM150/bulan : RM1,800/sthn: RM18k utk 10 tahun: RM54k utk 30 tahun- BYK tu!!!) Jika nk plan Inv-linked kena bayar premium RM300++ utk umur beliau.

    Begitulah…jadilah konsultan yg membimbing masyarakat, bukan tamakkan sales yg akhirnya makan diri sendiri dikemudian hari.

    Insya Allah, kalau jalannya betul, yg sedikit lebih berkat dari yg banyak.

    • Ramai yang cuba cari jalan untuk senang kerja. Bukan insurans lain, Prudential sendiri pun ada. Harap agent agent insaf la.. jgn suka menipu.

  8. cik zetty…

    yg stand alone tu i fhm…. n i x kata la agent menipu.. cume maybe cara penyampaian maklumat tu buatkan prospect u x fhm..

    cozz i sendirik dulu b4 nk amik insurans.. i x fhm.. after i amik with my fren.. then after 3 months bru i fhm ape yg i amik…

    cik firdaus… sy x tau mcm ner agent buat keje… so u jgn la ckp mcm i ni agent lak.. adoiiii… as i told u.. x perlu la nk gaduh2 kan…

    ishh kite 1 malaysia kan? ala same2 beri pendapat… cik firdaus if kata2 sy terkasar saya mintak maaf byk2 k… ape2 pun hope u will suksess with ur job…

  9. salam
    sorry tanya sikit…..kalau nak sign up takaful medical card ni utk baby, kena join produk insuran lain dari prudential dulu ke?
    kalau nak register semata-mata medical card saja tak boleh ke?

  10. asmslkm,

    boleh tlg quote untuk sy. lahir sept 71, male, non smoker. pelan medical card + savings untuk hari tua. budget: rm 150. harap boleh email sy computerized quotation sbb sy nak check each item. baru puas hati sblm beli.

    terima kasih

    riz

  11. salam, blh bg sy quotation mcm riz. Sy wanita, 30thn, x merokok, blm kawin (hehe perlu ke?.. Sy bg je la eh, mana tau penting.. ), sihat tubuh bdn (bdn besar.. Hehe)

    Sy nk medical card + savings + coverage

    Plan apa sesuai tuk sy?

  12. salam, sy pn nak jgk.blh bg sy quotation details untuk?. Sy lelaki, umur 27thn, x merokok, blm kawin,keje kerajaan. Saya nk medical card + savings + coverage.budget dlm 100-150. ada tak plan apa sesuai untuk sy?tlg email asap.

  13. blh compare dgn axa life x sbb sy nak compare pru dgn axa. sy keliru sikit sbb sy dah nak amik bsn.

  14. I DAH PENING KAT BANYAK MEDICAL CARD DI PASARAN. I PUNYA BELI DAH 11 TAHUN MANULIFE BERSAMA LIFE INSURANCE. NAK TANYA KALAU I NAK TUKAR COMPANY INSURANCE UNTUK DAPATKAN MEDICAL CARD COVERAGE LEBIH BAGUS, ADAKAH SAYA AKAN RUGI APA-APA? PS SEND THE BENEFIT SCHEDULE UNTUK SAYA AND QUOTATION UNTUK MEDICAL CARD SAJA.
    UMUR 35, FEMALE
    UMUR 6 , FEMALE
    UMUR 3 , MALE

  15. Salam,
    Saya ada masuk PruBSN untuk isteri saya dan stand alone prulady memandangkan prulady adalah bukan under PruBSN.

    Based on perbincangan kat entri ni, macam rugi je stand alone, baik link investment. Adakah saya rugi dengan stand alone Prulady itu? Please advise.

    Terima kasih

  16. ada seorang rakan telah menyuruh saya surrender PruBSN sbb katanya tiada duit dalam simpanan selepas membayar RM200 sebulan…beliau menyatakan yg dia punya produk lagi bagus…pening kepala dibuatnya…

  17. salam..boleh tak emailkan quotation untuk my baby girl, lahir april 2011 (baru 7months ++), include medical card, education, etc. thanx

    harap email ke nadnazira@gmail.com

  18. salam.

    saya baru terjumpa web ni. boleh dapatkan quotation lagi tak? saya nak med card+coverage+savings. details: male/june 1981/non smoker/healthy/budget RM400. thanks.

  19. as salam..tolong email kt saya tentang medical card rm 60 tu. n saya buget untuk anak saya berumur 2 thn..

  20. slam saya minat medikal kad yang RM 60 untuk baby saya baru lima bulan tolong email.suziey88@gmail.com

  21. Thank you so much for spending some time to create
    “Takaful Medical Card for My Baby. RM60 monthly | No.

    1 Prudential Malaysia Life Insurance Blog”. Thanks a ton
    once more ,Monte

  22. salam..sy berminat psl medical card(cashless) utk my baby boy…dijangka lahir pada lahir 25/2/2013…boleh tak emailkan quotation ke email sy…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s