Contact Us

Amirol Ariff bin Nazarudin                                                                                                          HP: 012-223 4676                                                                                                                            Email: amirolariff@gmail.com

Zetty Zahrina binti Dato’ Zahar                                                                                                       HP: 012-273 6836                                                                          Email:zetty.zahar@gmail.com

203 responses to “Contact Us

  1. Pingback: Why you should invest your EPF (KWSP) into Unit Trust « Prudential Malaysia Life Insurance

  2. Salam, sy ingin bertanya dgn lebih lanjut tentang pilihan dan informasi berkenaan investment program.

    Sila hubungi saya.

    Terima kasih.

  3. salam
    leh x cik introduce tentang prudential dgn lebih lanjut

  4. samantha yanagawa

    Dear sir
    I would like to find out about your health insurance plan, my children go to school here they have student visas. We will be here for the next three years so i would like to find out how much i would have to pay. I am also not sure if i can also be put on medical i have a guardian visa and i will be here as long as my son is here, my son is 15 years, and my grandson is 5 years, my daughter is 24, and me 43 if we allowed to join. Please get back to me as soon as possible . Thank you for your assitance.

  5. Akum..i’m a wealth planner from prudential kuching sarawak branch.I would like to have some tips from you how to close case on the spot and how to make a first approach to a prospect.What should i ask to the prospect that i don’t know for the first time to make him/her interested to know about our products.For your info i’ve been a wealth planner for 6mth.How do you handle with excuses from the prospect?
    Kindly please give advice..tq.

    • zetamiprudential

      close case on the spot usually happen at booth. Dont rush to get client to sign up at first meet. Give them time. Make sure everything they need is printed for them. After presentation and don’t let your prospect go home without brochure and the note you written to them. Awareness about medical card is high today. the main problem is financially ready or not. Use own savings VS medical card comparison if they client have no idea on medical card at all.

      I use story below.

      Kenapa perlu medical card?

      Bermula dengan cerita Ahmad. Ahmad berumur 25 tahun dan seorang engineer di PJ. Gaji RM2500 sebulan. Cukup makan cukup pakai. Ahmad menyimpan RM500 sebulan untuk target kahwin
      5 tahun lagi. So akan ada RM30K 5 tahun kemudian.

      Cukup 5 tahun, Ahmad sudah ada RM30K. Tetiba hidup tidak seindah diduga. Ahmad mengalami tekanan darah tinggi. Berjumpa dengan doktor pakar, Ahmad memerlukan
      pembedahan untuk arteri. Arteri Ahmad tersumbat kerana kolestorol. Biasala orang bujang, asyik makan di mamak sahaja dan sibuk berkerja exercise pun kurang.

      Pembedahan memerlukan RM50K. Mana nak cari ya? Ahmad pun terpaksa keluarkan savings perkahwinannya RM30K. Dan berhutang dengan kawan kawan dan saudara mara RM20K.

      Alhamdullilah, semuanya ok. Tetapi kahwin tak dapat. Hidup sekarang berhutang. Ini yang anda mahu?

      Bagaimana jika ada medical card?

      Ahmad menyimpan RM300 untuk perkahwinan dan RM200 untuk insurance medical card. Cukup 5 tahun Ahmad ada RM18,000. Masalah pembedahan RM50K selesai dengan medical
      card. Medical card Ahmad mempunyai limit sebanyak RM750,000. Ahmad mendapat perubatan terbaik tanpa perlu risau berapa kos nya.

      Selesai pembedahan, Ahmad mampu melangsungkan perkahwinannya dengan RM18K. Cukup ke RM18K.

      RM200 sebulan yang Ahmad gunakan untuk medical card bukan sekadar bayaran. RM200 sebulan adalah sekali bersama simpanan dan pelaburan. 5 tahun bersama Prudential
      Ahmad mempunyai RM10K savings di dalam plan medical cardnya. Ahmad boleh mengeluarkan wang ini. RM18K + RM10K = RM28K🙂

      Kahwin dapat. Sekarang dah sihat. Hutang pun takde🙂

      Apa yang Ahmad dapat dengan RM200 sebulan bersama Prudential Medical Card plan?

      Pampasan RM100K jika berlaku kematian
      Pampasan RM100K jika mendapat salah satu daripada 36 penyakit kritikal * sila msg saya jika ingin tahu apa 36 penyakit kritikal
      Pampasan RM100K jika kematian disebabkan kemalangan atau cacat.

      Medical Card.

      Perlindungan sebanyak RM750,000 untuk bayaran perubatan.

      penyakit biasa seperti demam panas, h1n1, dengue, sakit mata, jatuh tangga, yang menyebabkan di hospitalkan. semua akan dicover bukan sekadar penyakit kronik.

      Ahmad juga akan mendapat RM300 sehari jika diwadkan kedalam hospital sebagai allowance. Contoh 7 hari = 7 x 300 = RM2100
      Allowance bukan untuk membayar bil. Ini adalah wang anda. Gunakan untuk doa selamat atau sebagainya.

      Jika mendapat Ahmad mendapat salah satu daripada 36 penyakit kritikal, Ahmad tidak perlu lagi membayar RM200 sebulan.
      Prudential akan bayarkan dan perlindungan Ahmad akan masih berterusan sehingga umur 80tahun.

      Prudential Medical Card plan adalah bersama savings dan pelaburan. Ahmad akan mempunyai RM150K apabila umur 55 tahun.
      simpanan ini flexible dan boleh dikeluarkan pada bila bila. Seperti Ahmad mengeluarkan RM12K pada umur 30tahun untuk perkahwinannya.

      Semua di atas ditulis di dalam policy document dan properly contracted as black and white. Ini adalah pelaburan terbaik dan selamat untuk anda semua.

  6. er….. sebulan bayar Rm 100 ker
    rasa nye aku nak juga bagus juga untuk keselamatan kepada diri sendiri
    lagi pun aku lum kawin aku cam citer kau tu tak de bajet kawin selalu pla utang ngan kawan
    kalau aku join cam na nak bayar cos?
    in bank ?

  7. syed hussain idros

    could you please call my office and speak to my accountant for group hospitalisation plan. her name is ruzaime at 03-780xxxx, syedex group of companies. tq

  8. berminat nak tahu ttg plan ni…tp sy dah ada insuran lain..blh ke ambik plan ni..

  9. Peter prudential

    hi…

    based on what u written on above..

    “Apa yang Ahmad dapat dengan RM200 sebulan bersama Prudential Medical Card plan?

    Pampasan RM100K jika berlaku kematian
    Pampasan RM100K jika mendapat salah satu daripada 36 penyakit kritikal * sila msg saya jika ingin tahu apa 36 penyakit kritikal
    Pampasan RM100K jika kematian disebabkan kemalangan atau cacat.

    Medical Card.

    Perlindungan sebanyak RM750,000 untuk bayaran perubatan………………. ”

    in our sqs quotation can provide so much benefits with premium RM200/month ??
    how u do it?

    • zetamiprudential

      Age below 30 can get this Death Benefits RM100K, Critical Cover RM100K, Accidental Death & Disablement RM100K. Medical card PRUhealth Plan 200. Hospital benefits 200 per day. PRUmed 1 unit. Plus PRUpayour basic.

      Hope you clear on that.

  10. Peter prudential

    okok.. without adding other riders like AMR, W.I and prudisability… right?

    okok.. now i know… thanks

  11. I want to know about Takaful Health..

  12. assalamualaikum, tuan saya ingin tahu lebih lanjut berkenaan takaful health , tarikh lahir saya 11/01/1971 berapa yg kena bayar, tolong e-mail sebutharga .

  13. saya,nak mendapatkan medical card,bolehkah saya gunakan untuk sekeluarga

  14. hi, my friend told me that every medical card in malaysia is handle by asia assistant, isit true? or prudential medical card is handle by prudential malaysia berhad??

    • Hi. No sir.

      Prudential Medical Card is handle and manage by us. Thats why our medical card with no hassle. No third party company handling your cases and claims.

  15. Akum..Tq for your tips but you still don’t tell me how to approach a stranger for the 1st time. And also in kuching here people are still taking granted on having insurance for themselves and their reason is no budget and tight budget.How do you handle that situation?even though i explain to them very clearly on the importance of having insurance.First meeting they agree about our plan but when i follow up some of them again they change their mind of not taking it.How do you deal with that situation and how to convince them again because what we are dealing is a plan which can help people very much when they really need it most..
    tq.

    • firdausprudential

      Hi, from my experience, awareness is high. but financially not ready. If you face this situation, i always ask them, RM100 cheaper or RM50K cheaper? Your client concern about financial, let the client think about the cost of hospital treatment nowadays. Fever admission for 3 days, RM1500. H1N1 for 3 days, RM3400. Dengue 14 days RM15K. Your client afford the cost of the treatment? With Prudential Medical Card RM100 per month, you will have hospital coverage of RM500K. Simple mathematics calculation with RM100 per month will take 416 years to achieve RM500K! So, the client is making good decision or not?

  16. salam,

    boleh saya dapatkan maklumat berkenaan takaful health dan quotatation sekali?tarikh lahir 14 april 1980…
    TQ

  17. ok sorry,TQ

  18. saya akan email details ke email u later,TQ

  19. Salam Firdaus. Saya agen Prudential dari Kuching, Swak dan baru nak melangkah dalam industri insurans. Boleh bagi step Cara Direct Aproach Cold Market? Tq…

  20. saya sudah lama berminat utk mgunakan medical card dr Prudential. boleh Firdaus tolong emelkan saya brochure mengenainya (dlm b.melayu) dan jadual bayaran mengikut umur asap. saya juga berminat sekiranya firdaus boleh terangkan sekali plan medical card untuk family. tqvm

  21. Hi, this website done by u or your company?? i like this site. Can i know if i want to join your group any condition?? wat’s requirement as part time or full time??

    • firdausprudential

      website design by me, content created by me, images created by me. please call me 017 589 9597 to be an agent, where u staying?

  22. GOOD,UR EXPLAIN..

    I PUN MAHU CUBA..

  23. hafizi bin halim

    normally u close cases pekerja gov mcm mana..??
    diaorg trlalu yakin dgn service gov kasi…

    • firdausprudential

      Hi,

      Government servant / kakitangan kerajaan di Malaysia mendapat benefits of special treatment in Hospital Kerajaan. As been told to me, they will be place under 1st class.

      1st class or no class, it is still Government Hospital (GH) , you need to queue and wait for your treatment. Yes, 1st class have the first priority in treatment and how many of government servant inside the 1st class?

      I tell you one story, my client is a Government servant . He signing up for his kids for Prudential Medical Card, but not for himself as he believed good service in GH hospital as he been promised to receive 1st class treatment in GH.

      One day he got sick, then warded. 1st class is full!. (Imagined how many Government Servant in Malaysia nowadays)

      1st class is full then he warded into normal class but his bed marked with a signage “1st Class” . Cramping up with all other beds, 7 bed in a row. He immediately call me up to sign up for himself and his wife🙂

      He said to me, “Malu je, katil tanda 1st class, semua orang tgk i kat situ. “

  24. Boleh saya dapatkan maklumat mengenai berapa polisi insurans yang u ada?boleh bagi Maklumat Takaful health n quot….

  25. Hye ,sy berminat untuk menggunakan Medical Card dr Prudential. Bgaimana nak join.

  26. Im 29 and dont have any insurance other thn company group insurance and medical card.

  27. Im interested to get medical card n insurance 24/4/1981, female.

  28. salam… saya confuse tentang Prudential and PRUBSN…saya suka PRUBSN sebab islamic product tapi my fren told me that prudential yang konvesional lagi murah. say, saya dapat manfaat yang TH 100 dengan PRUBSN dengan monthly RM 150. Kalau dengan PRudential yang konvensional TH 100, berapa saya kena bayar premium…berapa perbezaan murahnya.

  29. Boleh x saya syorkan kepada saya plan insuran yang mana bagus untuk anak saya berumur 10 bulan dan 4 tahun. Ada x insuran yang cover untuk kecederaan ringan seperti jatuh atau demam.

    • firdausprudential

      PRUhealth Medical Card plan kecederaan ringan cover, jatuh longkang, jatuh basikal, apa apa jatuh cover.

      Demam panas, buang bisul, dengue, cirit birit, apa apa yang menyebabkan anda di hospitalkan akan cover.

  30. saya sudah lama berminat utk mgunakan medical card dr Prudential. boleh Firdaus tolong emelkan saya brochure mengenainya (dlm b.melayu) dan jadual bayaran mengikut umur utk anak saya umur 10 bulan & 4 tahun. saya juga berminat sekiranya firdaus boleh terangkan sekali plan medical card untuk family. tq

  31. Sila buat pengiraan medical card + saving utk;

    Husband – 23/6/1975 – 35 yrs (smoking)
    Wife – 24/3/1977 – 33 yrs
    Son – 14/2/2000 – 10 yrs
    Daughter – 7/10/2006 – 4 yrs

    Husband – IT Officer
    Wife – Sales Assistant
    (both in private sector)

    Saya juga ingin tahu, jumlah saving@individu bagi setiap tahun. Adakah ia boleh dikeluarkan pada bila2 masa atau ada tempoh, sila jelaskan. Juga adakah saya boleh keluarkan 100% jumlah saving?

    • firdausprudential

      saya akan kirakan secepat mungkin, maaf saya busy dengan appoinment latetly.

      savings boleh dikeluarkan pada bila bila masa dengan syarat, pengeluaran mesti melebihi RM1000 dan RM2000 must remain in balance.

  32. Can u help me to calculate a medical card plan?

    30/08/1990
    non smoker
    healthy condition
    Klang,Selangor
    Single
    Student

  33. bla kali pertama saya bertemu dengan prospect , yang baru sy kenal . Bagaimana nak mula kan dialog ? Prospect itu seorang yang agak susah didekati dan terlalu bangga diri . Dia seorang Business woman dan yakin diri . Saya ingin mengambil cabaran untuk approach dia tentang Prudential. How to start it ? Saya baru dalam bidang ini , cuma 2 bulan .

    • firdausprudential

      Hi,

      In what way you want to approach her? She know you? How you know her? All strangers is like that, me myself don’t want to talk to people that I don’t know and you want to share about life insurance/investment, i feel unsecured.

      Just introduce yourself as insurance agent and pass the card, straight forward and don’t be too friendly and warm. Nowadays people looking for professionalism and people know if somebody approaching with too friendly style, something is wrong and quickly try to go away.

      ask her she need any assistance on insurance, if she say no, then respect her decision and tell her to remember about you when she think of insurance.🙂

      if she say yes, ask for her card and set appointment later. go back to office and call her, get some details and background check, ask her what she need . this to ensure your proposed plan is the best and perfect.

      this way, you will have no more disappointing appointment.

      new agent will grab any opportunity of any appointment can be made. client call up for an appointment and immediately say yes and go to appointment unprepared and don’t know what to expect. ending up you need to set another appointment with the client as you first appointment for information gathering purpose only. so it is a waste.

      in business cost profit is important. manage your time and cash properly.

  34. Boleh bg quotation , bg seorang baby umur 5 bulan lahir pada 21.9.2009. bpa kah premium bulanan bagi Prulink education plan ?

    Prulady bagi prospect umur 26 tahun genap pada 1.1.2010, RM50K, dan RM 75K?

    • firdausprudential

      PRUlink Education Plan , with PRUhealth or not?

      PRUlady under PRUlink Assurance Plan or PRUlady standalone?

  35. salam,
    bleh email quatation utk sy tak
    jun 1983

  36. i wanna be an agent..
    now,im renting at bdr baru ampng
    newly work
    t********@yahoo.com (my email)

  37. boleh emailkan info n quotation? tk.

    • firdausprudential

      Please provide me details as below

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  38. i would like to know about the prudential. if u can convince me. i will be your next targeted client.

    i’m working at Universiti Sains Malaysia. do u have any agent in Penang Island?

    please contact me

    • firdausprudential

      Hi sir.

      It is good that you are interested in Prudential. Prudential is good brand and with good products. For me, knowledge of products is important, it is not how im convince you. It is how well the product convince you sir. End of the day, if I convince you to purchase the product, but you didn’t know much about the product, we will have problem sir. Life insurance is whole life product, that’s mean our relationship is whole life. Whatever been told today is a promise and going to be use when needed later (in few days, weeks or years)

      Sorry, I dont have agent in Pulau Pinang, but I can come over to Penang and explain the plan to you sir.

  39. SUNTHARI ARUMUGAM

    gd afternoon mr firdaus,
    im a 23 years old gal who dont have any ins coverage yet… im looking for coverage for myself which will cover everything for me… im looking for it for the past 6 months , but i dont know which is suits me… i badly need ur help to choose the best coverage for me in this age… im working, use to travel a lot by bike n car.. since im a contract staff my company also didnt provide me any medical coverage for me… i heard abt prudential frm one of my fren.. he suggest me to take ins coverage with prudential.. since i dont know any agent frm prudential, seeking for ur assistance nw..
    thank you…

    • zetamiprudential

      Hi,

      23 is very young age, you will get lots of benefits will small amount of premium. Please check your email

  40. assalamualaikum
    saya bumur 33 thn ingin bty adakah prudential myediakn pbayaran utk sethn dn bagaimana pbayaran dpt dilakukan dn blh x encik firdaus mceritakn serba sedikit tentang insurance ini terima kasih.

    • zetamiprudential

      Ya, ada bayaran tahunan.

      Pembayaran cash ke kaunter prudential, M2U, cheque, credit card.

      Sila check email anda.

  41. salam..

    nak tanya i dh ader conventional prduential insurans since 2006. plan to change takaful prudential asap . boleh tolong since i plan to change my agent too..

  42. Salam, Hi Firdaus,

    I am interested to be as agent of Prudential. Could you advise me what is the requirement and etc…

    Thanks and regards,

  43. salam..

    saya berminat nak ambil medical untuk saya (28 tahun) dan anak saya (10 bulan)..boleh tolong emelkan details pasal pelan ni..thanks

  44. plz bagi detail pasal pru my child.sy dgr paling min rm60 mnthly.plz bagi detail in b.m..n ble ke bersalin di hospital panel /tq.asap.

    • zetamiprudential

      Ya paling murah RM60. Tapi kos bersalin tidak dicover. Tiada insurance yang cover kos bersalin. Bersalin bukan risiko. Bersalin adalah rezeki. Jika ada saya sudah beli dulu🙂

  45. tlg forward saya quot utk saya (lady) – with Medical Card

    engineer
    age: 25th
    monthly : rm200

  46. lupa…. awal tadi ada terbaca, bayaran RM80 utk adult, dan rm60 utk kekanak. Itu untuk umur brapa? Cozzzz… anak saya umur lahir June 2009, adik saya lahir Ogos 1989. Boleh tak fit dengan amount tu per month? tlg forwatd sebutharga u. Tapi saya nak takaful kalau boleh. Kalau tak boleh, tak pa contional. Better bagi 2 2 lah. Nak tengok mana yg ok. …By the way, blog u menarik.

    • zetamiprudential

      kanak kanak maknanya bawah 18. Adik lahir 1989 bukan kanak kanak lagi. Dah umur 21 tahun.

      Takaful dan Conventional sama sahaja benefits.. Tidak perlu perbandingan.

  47. KOVINDRA KUMAR

    I need to know about PRU Mychild before i could give you details on it. Kindly email me on the following info :-

    a) When can i sign up for it
    b) Till when is the coverage?
    c) the coverage includes?
    d) Can i claim the hospital expenditures during delivery?

    Or you can provide me the whole package and try to convince me which is the best for me?

  48. salam en amirol.
    Boleh email quotation for medical card?
    one quo for individu: age 39 (birth date: august 1971) and another one is for one family :parent with 3 kids age 10,9 and 6 year). tq

  49. Salam En. amirol,

    Check emel ya. Terima kasih.

  50. nak mintak pendapat pasal PRUcash premier..ok ker klau monthly bayar rm500(rm330 utk saving + rm17 0 tuk protection) ? selepas 5 thn bole withdraw ?
    apa package lain yg terbaik selain prucash ?

    umur 25
    smoker

    • The agent advise you under which plan? Prucash or Prucash premier? Im suggesting Prucash double reward.

      • ok…prucash…tlg explain pasal insurance…klau byr rm120 dapat pakej mana,klau bayar rm170 dapat pakej mana ?

        let say saya sambung studies ke UK/US tuk 2thn…bole ke hold bayaran insurance? tapi adakah tempoh matang saving/investment saya hold jugak atau berjalan macam biasa?

  51. Salam, sy inginkn info dgn lebih lanjut tentang pilihan yg prudential tawarkn. Nk mntk suggestion and recomendation.
    Tq

  52. Salam.Prudential ada x provide policy under endowment?Thanks

  53. Salam. En Firdaus..Boleh email quotation for medical card?
    one quo for individu: age 33 (birth date: July 1977) and another one is for one family :parent with 3 kids age 13 years,5 years and 11 month). tq

  54. salam,En Firdaus…saya nak quo untuk medical card untuk pekerja-pekerja di Syarikat.Boleh tak En Firdaus bantu saya?

  55. Just wanna ask 1 simple question. What’s the different between the stand alone PRUlady and the PRUessential as a rider in PRUlink One. There should be no difference right?

  56. Just wanna ask 1 simple question. What’s the different between the stand alone PRUlady and the PRUessential as a rider in PRUlink One. There should be no difference right??

  57. salam ..cik zetty,,,,saya nak tanya ada tak plan untuk seorg dewasa lelaki berumur 32 tahun (12/12/1978).suami saya ni seorg perokok dan bekerja sbg seorg pemandu peribadi.kalau blh saya nak tau pelan yang boleh cover semua (kematian,kemalangan,hilang upaya,simpanan).berapa anggaran dalam sebulan.

  58. salam…
    i really intrested ngn ape yg dibincangkn…sy belum berkahwin…saya rasa macam nak ajak tunang sy skali untuk join ni for future..boleh terangkn pd sy mcm mne?…xpun ley direct jumpe dengan tunang sy…awk boleh cll or sms sy…013324****..
    thanxs….

  59. fatimah md.tahir

    salam. sy nak dapatkan perkiraan insuran utk family sy. bajet dalam RM 100. setiap orang.. blh tak?
    Sila buat pengiraan medical card + saving utk;

    Husband – 26/9/1977 – 33 yrs ( no smoking)
    Wife – 24/11/1981 – 29 yrs
    Son – 2/7/2007 – 3 yrs
    2nd Son – 23/9/2009 – 1 yrs

    Husband – Teacher
    Wife – Coop Manager

  60. salam en Amirol. saya salah seorang pelanggan prudential. saya ingin meminta second opinion dari encik. saya baru saja join pada bulan august. payment made in august this year.tp polisi and med card sya blum dapat. menurut kata agen saya, ada problem sikit dengan company but im already covered. hujung last two weeks sya telah dimasukkan ke hsptl dan memerlikan pembedahan. oleh kerana belum ada med card n policy sya minta pendapat agen sya dan dia menyarankan saya membayar sendiri dahulu dan claim kemudian kerana polisi sya berkuatkuasa 2 september. apabila tiba untuk claim, agen sya mengatakan saya mungkin tidak dpt claim kerana tidak menggunakan med card. sya hairan kenapa boleh terjadi begitu kerana saya difahamkan saya mulai dilindungi pada 2 september dan kelewatan med card dan polisi adalah due to company problem. saya memerlukan pendapat encik sebelum membuat apa apa tindakan seterusnya.
    terima kasih

    • zetamiprudential

      1. Join August. OK. Policy and medical card memang akan belum dpt. Prudential policy baru delay 2 bulan. Tapi protection still on.
      2. Polisi berkuatkuasa 2.9.2010. Have your agent told you that coverage only start 30days after that?

      Policy approved.
      24jam – cover hospitalisation only for accident.
      Hari ke31 – baru coverage start. boleh masuk hospital tetapi claim basis. medical card tak active lagi.
      Hari ke91 – baru boleh guna medical card.
      Hari ke121 – baru start cover 6 penyakit spesifik. refer brochure for more info.

      3. so disini adalah salah agent, bukan salah company. agent tidak memberitahu anda bahawa hospitalisation hanya boleh selepas 30 hari policy approved.
      the senario maybe the agent is still new and she/he didnt know about this at all

  61. hai…saya ade pertanyaan sikit berikutan agent saya x brp nk layan…sblm amik insurans,kemain lagi…bile dah ambil,buat x tau je..huhu..
    kes saya mcm ni..sblm bersalin,saya ade ambil insurans pru mychild rm150…sya ambil yg rm150 sbb katenye hanye yg rm150 sahaja yg ada medical card…so,ok..saya tanye dia..klu dah bersalin nnt, nk tukar ke plan lain blh x…dia kate blh….dan sampai sekarang saya nk minta tukar tp x dpt2..
    Saya ingin tanye sekiranye terdapat pelan insurans RM80 beserta med card? ini kerana saya rasa kurang adil antara anak2…anak pertama,saya ambil prubsn takaful rm80 beserta med card (ejen lain).tetapi anak ke2 pula rm150..x balance di situ…jadi,saya ingin tahu sekiranye terdapat option lain untuk sya..saya difahamkan dr prudential ass x boleh tukar ke prubsn takaful..nnt cash value akan jadi 0…:(
    Diharap encik dapat tolong saya yg dlm tanda tanye ini…
    *Dah bersalin 4 bulan tp smpi skrg blum dpt polisi & medical card.😦

    • zetamiprudential

      Hai.

      RM150 PRUmychild before bersalin adalah bersama protection PRUearlystart. You tak boleh tukar sehingga anak umur 2 tahun ke atas. Ya, RM80 plan adalah bersama medical card, tapi utk anak yang sudah dilahirkan.

      Jika belum dapat policy lagi, you boleh cancel as NTU (Not Taken Up) and sign up with new RM80 plan.

  62. Hj Mahdzar Bin Hj Mahbob

    Salam,

    Saya adalah consultant yang diminta untuk menyediakan satu proposal Endowmen untuk kakitangan berjumlah 600,000 orang dengan kemasukkan melalui potongan gaji bulanan melalui AG. tetapi sceheme ini boleh diconvert menjadi Medical Policy apabila setiap kakitangan itu mula bersara.

    Ini bermakna, pihak you akan menerima potongan gaji secara bulanan dari 600,000 orang bagi scheme yg dimaksudkan sehingga tarikh persaraan kakitangan. Matlamatnya ialah untuk memberikan kemudahan kakitangan pihak berkuasa mendapat kemudahan perubatan selepas persaraan mereka. umur dicadangkan diantara 18 tahun – 50 tahun potongan gaji, hanya kelayakkan kemudahan perubatan selepas umur 55 tahun atau 58 tahun.

    Sila bantu sekira ada skim yang boleh diketengahkan. Contact me at no 016-2162797

    • zetamiprudential

      Boleh,

      tapi masalahnya, insurans perubatan pada waktu umur 55 dan 58 sgtlah mahal. kemudian, jika sudah ada penyakit. tidak layak langsung

  63. hi,
    i have one question to ask…if i want to stop my assurance payment but i dont want to surrender the policy,can i do it?Am i still protected by assurance company?actually i got some financial problem that why i cannot effort to pay my assurance payment.And if i surrender my policy,will i lose some of my money or will i get back all my money i put in for 6yrs.i took the PAA plan ?pls advice….thks

    • zetamiprudential

      No insurance gives back your money 100%. You will get a portion of your money paid. Call customer service and ask how much your cash value if you want to surrender the policy.

      If you don’t want to surrender the policy, the cash value will be used to pay your unpaid premium. End of the day you will lose all of your money if you just not paying premium instead of surrendering the policy.

      But the good side of it, as the cash value paying the unpaid premium, the policy still in-force. For how long? I dont know. Depends on your cash value.

      Eg, your premium is RM2400 yearly. Your cash value is RM3600. You will get one year and 6 months protection without paying any cent. As a year pass, and your financial is back to normal, you may continue to pay as usual.

      It is not advisable to surrender your policy, in future you cant sign up a new medical insurance if you are having several illnesses now. for critical illness, you need to surpass 2 months waiting period before you are entitle for the compensation. anything can happen as we are growing older, maybe 2 months waiting period is too long and you will get no compensation at all if you had critical illness .

      so think wisely.

      p/s : It is not PAA , it is PAP (Prulink Assurance Plan)

  64. salam Zetty
    Boleh tak terangkan kepada saya tentang plan yang paling sesuai untuk saya, umur 31, wanita, tak merokok. apa perbezaan benifit antara takaful dan juga convesional.

  65. salam En Amirol
    saya nak tahu lebih lanjut pasal insuran/simpanan ni. Plan untuk 1 family ade x? Apa perbezaan benifit antara takaful dan juga convesional.

  66. salam, sy berumur 27thn, dan baru je bekerja tetap selama sbln stgh..so sy bminat nk tau ttg prudential medical card plan 4 my future..boleh encik emailkn info@brochure mengenainya..tqvm~

  67. Assalamualaikum

    Sy dpt tau mengenai 2 produk ini. blh jelaskan lagi mengenai prucash & prulink one & perbezaannya. which one is better?

  68. I would appreciate to know the premium for RM 100,000 MEDICAL CARD.
    My birth date : 1st May 1958. ( to be retired in 2 years time ).
    Profession : Engineer ( mini travel ).
    Smoking : Quit 6 years ago.
    Thank – you
    James Liew

  69. As salam
    saya inginkn info dgn lebih lanjut tentang pilihan yg prudential tawarkn. Nk mntk suggestion and recomendation.
    26/7/1985
    26 tahun
    perempuan
    bekerja(gov-kontrak)
    tiada penyakit setakat ini

    Tq

  70. hi, mr amirol
    ada brochure x??
    plan mana plg bagus for male 25above??

  71. hye,plz email me da medical card family/ individual brochure. i’m interested to buy for my parents. my father is 57 years old while my mom is 59 yr old. i want to buy from their behalf. kindly email ya..tq so much

  72. Assalam En.amirol,
    Boleh email saya lebih lanjut plan yg sesuai untuk wanita 25 yrs,non-smoker…thanks!

  73. Assalam En.amirol,

    Boleh email sy lebih lanjut plan insuran utk wanita 25yrs, xsmoking..thanks!

  74. I have purchased investment/education plan for my son in 2009. However, I have not paid since 2010 due to I became jobless. I received letter stating that my son’s inestment has been void and I also received letter stating that Prudential cannot debit m y credit card for the premium for sometime.

    My question is, As i have just working, can I cancel and starts a fresh application as now?

    Please advise.

    • zetamiprudential

      Yes you can…cud u email to me ur contact number so that I can further explain to you regarding the plan?
      thank you.

  75. I’d like to know bout pru-retirement plan.Have sent you email last 2 days. Pls respond.

  76. Hello mr amirol, ur blog is very informative. im just graduated from a local university with medical degree (MD) and will be started working as a doctor in govment hospital in August 2011. So, what type of insurance do i need as soon as i started working? im just turned 24 and from Sarawak.

  77. Hi,

    This is a very nice blog. May I know what commenting plugin you use for this blog?

    Cheers

  78. saya sudah lama mgunakan medical card dr Prudential. boleh zetty tolong emelkan saya brochure mengenainya (dlm b.melayu) dan jadual bayaran mengikut umur utk anak saya yg baru lahir umur 1minggu shj. saya juga berminat sekiranya firdaus boleh terangkan sekali plan medical card untuk family (sy+wife+baby= How much/month?). Sebab bila di kira saya punya plan RM160/month + Wife RM200/Month + Baby (belum lagi) sebanyak RM360/month (x masuk baby) tq

  79. Salam mrs zetty
    Saya berminat untuk mendapatkan insurans dari Prudential Takaful.Sebenarnya saya terlalu lama survey insurans yang lain tapi nampaknya lebih kurang sama saja. Dan yang pastinya, sehingga kini saya masih belum ada protection. Huhu. Boleh kirakan sebut harga terbaik untuk saya?
    DOB : 18/5/1985 / merokok / engineer kilang semicon

    Terima kasih didahulukan.

  80. salam..encik saya hendak bertanya beberapasoalan:
    1) Adakah prumychild dan medical card ini berlandaskan syariah?
    2) saya sekarang peggy 2 bulan, bercadang untuk mengambil prumychild, sebelum ini dua anak saya meninggal kerana cervical incompetence. untuk rawatan kes saya ini iaitu jahitan dipangkal rahim apabila kehamilan mencapai 4 bulan ( 16 minggu). adakah kes saya ini boleh diclaim dengan poliisi ini?
    diharap tuan dapat membantu saya

  81. Asslm zetty
    saya & husband berminat untuk menggunakan Medical Card dr Prudential. saya inginkn info dgn lebih lanjut tentang insurance yg prudential tawarkan.
    Husband – 23/6/1961- 50th ( smoking)
    saya – 19/3/1971– 40th
    Klang, selangor

  82. Thank you for all these info.
    Please quote for my case.(medical card ) – the cheapest

    55 year of age
    Male
    Teacher ( govn’t servant )
    suspected of diabetes but no medicine given. Only control of intake of food.
    Road accident 20 years ago- fracture of ribs n operations to stop interior bleeeding.- nothing removed from the operation – fully recover now
    \My email address :

  83. Salam.. En.firdaus saya azrul… Nak tanya en.amirol berminat dengan nama2 custemer yg ada epf 250k ke atas.. Nama2 tu ada pada saya… 0172240184

  84. Salam saya nak tanya tentang medical plan + education saving untuk saya dan dua orang anak2 saya…..what is the cheapest premium will be??? dan saya nak plan yang sekurang2 nya mendapat pulangan setiap tahun atau kata lain bonus / dividen tahunan, saya berumur 34, anak 9 dan 7.

  85. how much per person, for me and for my kids (each)?? Boleh hantar ke email saya tak quotation plan dia….

  86. ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya A.S.A.P.

    • zetamiprudential

      untuk satu family tiada…individual medical card ada….saya xnak nnt client saya complaint kata satu card kongsi ramai2 ni xbagus…tq

  87. I havent received the plan from u sir,kindly e-mail me the plan for me and for my childrens. Thank you.

  88. Takaful healtth medic card tu syariah compliane x

  89. Dear amirol,
    I am interested to join the medical card.
    Male, D.O.B ( 1st May 1958 ). Could you pls. quote your best recommendation. Thank – you

    Jim

    • zetamiprudential

      dear jim…wud u email to me ur contact number so that we can arrange a meet up for me to further explain to you regarding the plan?tq

  90. Hi I was wondering if you had any homepage advertising available on your site.

    Kind Regards,
    David Winters
    Business Development
    Innovative SEO

  91. blh hanta quotation

  92. Hi,

    Would like to know more about prumychild… Can you send me any reading material regarding this?

    Thanks alot in advance…

  93. query on PRUmychild (after birth) – PruBSN

    1. Name of Father/Mother: Ramlee Said
    2. Date of Birth Father/Mother: 31.05.74
    3. Smoking or not: Non Smoker
    4. Annual Income: RM7.200
    5. Contact Number: 013 3973123
    6. Location: Kuala Lumpur
    7. Date of Birth Kids: 21st Jan. 2012
    8. Budget monthly (RM100 and above) = Rm100.00

  94. saya bru nk apply pru card tp tak tau mcmana

    saya nk bt medical card utk anak saya bru umur 1tahun 3bulan

  95. assalamualaikum..
    Saya berminat untuk dapatkan Prudential Medical Card plan tapi tak tau macam mana. Boleh tak terangkan kepada saya tentang plan yang paling sesuai untuk saya, umur 27, wanita, tak merokok. Budget sebulan dalam 100 – 130 sahaja..

  96. assalamualaikum..
    Saya berminat untuk dapatkan Prudential Medical Card plan tapi tak tau macam mana. Boleh tak terangkan kepada saya tentang plan yang paling sesuai untuk saya, umur 27, wanita, tak merokok. Budget sebulan dalam 100 – 130 sahaja..

  97. salam , saya salah sorang customer prudential takaful .. saya dah melabr sebanyak 1800.. boleh tak saya keluarkan 800 ,tinggalkan 1000 saja .
    hazizulhanafiah@gmail.com

  98. Saya berminat untuk dapatkan Prudential Insuran/saving tapi tak tau macam mana. Boleh tak terangkan kepada saya tentang plan yang paling sesuai untuk saya, umur 27, wanita, tak merokok. Budget sebulan dalam 100 – 150 sahaja..Berat badan 99kg.. boleh emailkan kat noorzira@ssm.com.my

  99. salam…saya dah ada konvensional prudential inusrance lebih kurang 7 thn..need advise…should i change to prubsn takaful or not..tq

  100. saya sudah lama berminat utk mgunakan medical card dr Prudential. boleh Firdaus tolong emelkan saya brochure mengenainya (dlm b.melayu) dan jadual bayaran mengikut umur asap. saya juga berminat sekiranya firdaus boleh terangkan sekali plan medical card untuk family. tqvm

  101. Salam, en amirol
    Bole sy dptkn plan medical card utk dri sdri dn jg ank. Umur sy 30 thn, healthy. Anak brumur 5thn & 2thn…..tq

  102. salam, ada tak plan yg cover utk investment+education+ medical?

  103. Salam, sy interested pasal Ahmad tu. Dan sy sgt suka akan pulangannya :-
    “RM200 sebulan yang Ahmad gunakan untuk medical card bukan sekadar bayaran. RM200 sebulan adalah sekali bersama simpanan dan pelaburan. 5 tahun bersama Prudential .
    Ahmad mempunyai RM10K savings di dalam plan medical cardnya. Ahmad boleh mengeluarkan wang ini”

    sy cuma nk kepastian pasal kiraan sy ni betul tak..:-
    sy berminat tuk smpanan beli rumah,sy budjet 5 tahun lg sy nk keluar 20k…
    betol tak kiraannya spt RM400x12(bulan)x5(tahun)=RM24000
    kemudian sy boleh keluarka dri saving medical card sbyk RM20000 ?

    • zetamiprudential

      Salam en. Safwan…saya sudah email…perlukan details en. safwan supaya saya boleh kirakan quotation dgn tepat…tq

      • salam,saya fida.. berminat utk m’gunakan medical card dr prudential tok anak+saya+suami..boleh tak berikan plan medical card..tq

      • zetamiprudential

        fida…please check ur mail…thank you

      • Salam, nak tnya utk merungkaikan kekeliruan.. Sya sdh guna pru med kad takaful ni sjk 2011, tpi pbyaran terhenti awal thn 2012. Hjg bln lepas dah byr balik dgn isi borang myambung semula pbyaran. Adakah sya masih dilindungi insuran tersebut. Ataupun dianggap mcm permohonan baru? Tq

      • zetamiprudential

        pn. dayang, ianya tidak dikira sebagai permohonan baru cuma perlu tahu sama ada policy semasa kita bayar tu sudah lapse atau belum kerana jika sudah lapse lama, perlu jalani medical checkup dan apabila policy sudah revive semula, medikal kad tidak boleh diggunakan selama 1bulan dahulu.

  104. salam,sy baru jd agent…masa awl2 jd agent tu sy tggal kat kedah..dan sekarang menetap di kl..sy tak berapa mahir lg tentang produk2 n cara2 approach customer..

    jadi saya nak tau, adakah kelas yg diadakan/ ahli agent lain sudi untuk bantu saya?mungkin ke mereka hanya mgajar pada ahli mereka saja?

  105. salam….
    sy da emel detail…harap dapat reply a.s.a.p…tq….

  106. Ok.dah tya agent. Sdh lapse. Skrg sdg tunggu surat pgesahan revival.

  107. berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai medical card.

    Born on 25/11/1987
    25 years old
    Female
    Single
    Non smoking

  108. query on PRUmychild (after birth) – PruBSN Takaful
    Blh bAgi saya quotation untuk saya dan anak saya. Macam mana kalau anak saya tidak ada ayah.blh apply insurance.thanks..

    • zetamiprudential

      Saya telah email ke En. Amad mengenai details yang saya perlu untuk kirakan quotation tersebut..thank you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s