Testimonials

testimonialsJPEG

Zul, Shah Alam

Saya memang blank bila cerita mengenai insurans nyawa. Tetapi penerangan Amirol mengenai insurans nyawa memang mudah dan senang bagi seseorang yang tidak tahu menahu tentang insurans nyawa. Sekarang saya pula mampu menerangkan mengenai insurans nyawa kepada orang lain. Kami satu keluarga mendapatkan Insurans nyawa dan kad medikal Prudential dari Amirol.

Samsir, Ampang

I have been approached by several insurance agents before. I dislike an agent who doest not listen to my request and cant answer my questions. But, i’m amaze with Zetty’s capability in presentation and manage to answer all my questions perfectly. Plus, she is friendly and professional. I recommended her to many of my friends.

Ibrahim, Batu Pahat

Zetty has saved my whole family so much time and money. Someone is always willing to answer your questions and help in any way. When a claim occurred, they even call you to make sure everything is going smoothly. Thanks so much!

Azmi, Cheras

Amirol explained everything to me and I am very satisfied with the professionalism.

Aiman, Pekan, Pahang

Wife saya kerja di hospital. Saya memang tahu Prudential Insurance yang terbaik. Tapi susah betul nak cari Prudential ejen. Prudential ejen ni banyak appoinment kot, so takde booth sangat macam company lain. So saya search kat internet, jumpa En. Amirol dan terus jatuh hati dengan layanan En. Amirol serta plan yang dicadangkan.

Dr. Razak, Putrajaya

Thank you Zetty for offering a great service that’s why I referred her to you!

Soffian, Shah Alam

Thanks for your outstanding customer service, Amirol. You’ve done a great job for me, my parent and my clients. I will continue to refer you without hesitation!

Redza, Kota Damansara

I wish my other insurance agent was as attentive as you! Thank you for your quick reply & for checking into that for me.

Sharidah, Batu Pahat

Terima kasih Zetty kerana menolong saya mendapatkan claim untuk perubatan saya. Ejen saya yang dahulu hilang kemana. Walaupun saya bukan client Zetty, dia sanggup menolong saya.

Siti, Pahang

Saya nurse baru di Kuantan Specialist, baru je grad. Memang blur pasal insurance ni. Jumpa agent mesti dorang akan push suruh beli tanpa suggest saya mana yang bagus. So saya tanya la doktor doktor Kuantan Specialist, mereka kata ambil Prudential. Prudential bagus. Dah doktor kata bagus, confirmla bagus kan.

Saya search internet jumpa la blog En Amirol. Saya call dia and jumpa. Memang best la dia explain. Straight to product takde merepek pusing pusing kononnya nak buat kesedarana kepada kita. Kesedaran dah ada cuma nak tahu apa bestnya product Prudential. Apa clause – clause dia, apa boleh claim apa tidak boleh claim. En. Amirol dapat menerangkan segalanya kepada saya. Ini agent yang saya perlukan. Saya pernah ternampak booth E***a  di pasaraya, saya tanya, apa apa tah yang diterangkan, minta brochure pun tak kasi, katanya brochure dapat lepas sign up. Pelik pelik

Richard, Klang

I always heard this ” All insurance is just the same, the most important is your agent” . But when I meet Zetty, she said it is not true. All insurance not the same, if one agent said that, that’s mean the agent don’t know what he/she is selling.  Think back it is true, what I need is an agent who know well about the product and can advise me. I meet Zetty in rush which Zetty do not have time to prepare anything for me. But she manage to present everything to me with just a pen and a paper. I’m amazed.

85 responses to “Testimonials

  1. thanks for your help assisting me in MM2H application.

  2. 4 bulan saya email dengan Encik Amirol, semua email dia balas, saya hendak pastikan plan yang saya beli betul betul saya paham. Alhamdullilah ada agent melayu yang mampu explain insurance dengan jelasnya. Email pastikan check SPAM folder, sebab email Encik Amirol selalu masuk SPAM folder.

  3. I purchase insurance with intention to protect me and never expect service from the agent. Thanks Zetty for your help during my admission at Prince Court KL. With medical card, agent didn’t have to do anything to assist policy holder, but Zetty still come over to visit me and checking everything is good or not.

  4. Im sorry I always reject your proposal of insurance plan. My husband never believe in insurance protection. Now he is gone. Our family, didn’t have any income to support our expenses. I wish my husband purchase insurance policy, not for him, for the sake of family and kids.

  5. now a days,many claim not understand what is the meaning co-insurance or co-payment? Actually what is the above mention for?Why they have to pay for co-insurance or co-payment? Thanks

    • zetamiprudential

      co-insurance or co-payment is imposed by bank negara for the purpose so that client do not make unnecessary claims….the guideline from bank negara is 90% of the bill is being paid by insurance company and the balance of 10% is to be paid by customer….prudential pruhealth and other medical card before that imposed a min of rm300 and max rm1000 for co-insurance but the PruFlexi Med now waived all co-insurance therefore 100% of the TOTAL BILL are paid by prudential…..no more co insurance…!

  6. booooOH Ringgggg

  7. Thanks! Claim saya dah dapat

  8. salam…en amirol, leh x terangkan kt saya….kelebihan…..ape2 je psl insuran nyawa ni…

    • zetamiprudential

      Insurans nyawa adalah pampasan utk kematian atau cacat kekal seumur hidup. Saya sarankan ada juga sign up utk medical card plan jika tidak medical card lagi

  9. terima kasih kerana melawat anak saya sakit di Hospital Tawakkal tempoh hari.

  10. saya ada pruhealth medicalplan. dah 2 tahun. macam mana saya nk tukar alamat tempat tinggal saya.

  11. Radziah Kota Damansara

    Thanks for your help! I tak pernah tahu ada insurance seperti medical card. I sgt teruk pengetahuan mengenai insurans. Nasib baik you jumpa I dan explain segalanya.

    Anak i baru umur 10 bulan sekarang, sudah 4 kali masuk hospital. Total bill uptodate dekat RM15K. Kalaulah I takde medical card, mana I nak cari duit bayar bill hospital anak I.

    Again, thanks!

  12. bayaran insurans dengan medical card asing2 ke ?..

  13. Hi Firdaus,
    I am pretty impress with your blog, and I actually got a few information from here too.. Unfortunately, I also realised they are many wrong information or I would say dishonest answer to the client..
    First of all, it’s your medical card comparison between GE & Pru, I’m having a GE medical card, and I was so worry after reading your answer to your client, so I called up GE to verify.. Their co- insurance gap is from min 10% and max RM500 as long as you stay within your medical card limit. Which mean the co-insurance from your company is even higher than GE..
    Secondly, I love the idea of you asking people to have high coverage and they can pay low premium at the same time.. BUT, you have not mention that doesn’t work for people who is above 30.. Simply because the insurance charges is gonna be sky high when we grow old..
    And the return from Investment policy is NOT guaranteed, so I dun think as a professional agent or so call wealth planner, should not have tell the client how much they will get back after they retired.. Coz having a investment link policy, all the risk are bare by the client, the return is base on the market performance.. Even I as a full time unit trust agent, I will always tell my client, NOTHING is guaranteed. Moreover the low premium paid by your clients have to alocate for their insurance charges also.. I remember I read an article from ‘Personal Money’ saying if we are paying VERY LOW premium for VERY HIGH coverage (RM200 monthly for 300k coverage) and we are 30 or above, our policy might lapse during ecomomic crisis eventhough we pay our premium fathfully..
    So I think as a ‘wealth planner’, you should be more fair to the clients simply because we buy insuramce for LONG TERM.

    Thanks
    Hinni

    • zetamiprudential

      yes hinni…our co-insurance max limit is rm1000 but if u take up a room more than ur room and board allocation with ge….they obviously will impose a 20% penalty on ur total bill but we dont….that is prudential in the old days..now we dont have co-insurance anymore and we offer clinical medical card which is cashless also….so why worry?
      anyway…thank you for ur comment…

  14. boleh claim untuk outpatient walaupun di masuk ke dlm wad selama 2 hari?

    • zetamiprudential

      dear john…kalau sudah masuk ward for sure boleh claim sebab plan ni bukan reimbursement basis…pakai kad terus di hospital…

  15. bole terang kan kepada saya ttg kelebihan prudential..
    1. kelebihan dari insuran lain?

    • zetamiprudential

      boleh saya dapatkan contact number en.zaini supaya saya boleh further explain regarding the matter?thank you…

  16. mcm mana nak contact? no phone pon x bagi? email terlalu slow untuk dihubungi

    • zetamiprudential

      contact number kami ada di main page top header…saya x receive any email…how to reply dear customer?

  17. can my daughter claim 100% hospital income if she is noe 7mths?

    • zetamiprudential

      jazlynn…can u email me ur contact number so that i can further advise u on the matter?sebab saya kurang clear…tq

  18. salam..saya husna dr sg petani,kedah.i heard a lot good comments on u.actually sy ada wt pru ummah dr sorg ejen di sg petani.at first sy wt 200 per month, and after a while sy decide nk downgrade kpd 100 per month.almost a month,but i still got nothing reply from the agent.really pissed me off.cn u be my agent?

  19. ASSLM Enciik firdaus.. sya ingi meminta pendapat dan cadangan dari encik firdaus.. mana satu pelan yang ok PRUCASH atau CASH DOUBLE REWARD tu… saya ingin saving dalam masa yang sama melindungi diri

  20. saya berminat untuk ambil medikal kad dan buat saving, bagamaina caranya??

  21. Assalamualaikum…em..nak tanye,mcm mane nak thu syrikat insurans mane yg ok?mmg xth psl ni..bmbg kne ‘tipu’ je…huhu…

  22. After i read all the testimonies about.i cnfident n interested to join.

  23. nurul fakry hisyam bin ahmad faiz

    kepada encik Amirol,

    saya berminat untuk mendapatkan prudential medical card & ada bebera[a pertanyaan mengenai pakej medical card.

    minta kerjasama untuk bagi email address encik.

    tq.

    syam
    (nurulfakry@yahoo.com)

  24. mohd arif bin mohd suhaimi

    salam , sahabat..
    saya ingin menjadi ejan insurans ,,, bagaimana ye?????/

  25. sy seorang student culinary arts..sy ingin menjalani latihan industri dan sy perlukan insuran polisi..berapakah kadar minimum yg dikenakan oleh prudential..?..berapa lama lama untuk proses pendaftaran..?….sila email sy di apihommie@gmail.com..terima kasih..

  26. salam, saya nak tanya .. prudential insurans ada sediakan insuran untuk keluarga tak?

  27. 0172498897

  28. sy berminat dgn plan medical card. Boleh en. terangkan… tq

  29. nk email en.amirol…….

  30. hai saya baru sahaja email mengenai upgrade insurance.. mohon reply ye..

  31. sy bru nk beli insurance, bleh sarankan insurance ape sy patot amik?

  32. Saya nak dapatkan detail untuk pelan medical card & saving untuk anak berumur 10 tahun

  33. salam…bole email saya tentang insurans untuk anak2 saya…termasuk tentang medical card..tQ

  34. can u please send me an information about the prudential insurance. me_adila@yahoo.com. thank u in advance..😉

  35. masih blur tentang insurance ni..org ckp byr mhl tp nk claim sikit

  36. salam bro saya berminat utk mendapatkan insurans kesihatan utk family saya boleh send maklumat ke email saya … yuszmyra86@yahoo.com

  37. salam…nak tanya tentang kadar minimum yang dikenakan oleh prudential?kelebihan prudential?pohon email saya..terima kasih.. =)
    misz_alia236@yahoo.com

  38. Salam.saya disini juz nak kongsi sedikit ilmu.. INSURAN? adalah merangkumi life + medical + savings…semua syarikat insuran ada kebaikan dan kekurangan masing2..tapi yang paling penting anda tahu tujuan utama anda amik insuran n memahami polisi yang diambil..semuanya bergantung kepada individu n kemampuan masing2…En. Amirol tidak menjual insuran semata2, dia hanya ingin berkongsi pengetahuan bersama anda..dapatkan agen yang menjual ilmu insuran kepada anda secara percuma dan tidak mengejar keuntungan semata-mata.IKHLAS DALAM MENCARI KEREDHAANNYA..

  39. sy ingin mengambil insurance utk sy dan family..sy ingin mengetahui lebih lanjut menganai insurance ini..tq..

  40. plezz email kt saya tq..

  41. salam…. i need the best medical plan that you can offer to me including retirement benefit…thank you in advanced

  42. boleh email detail. looking coverage for me, wife and child.

  43. Your style is unique in comparison to other people I’ve read stuff from. I appreciate you for posting when you’ve got
    the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

  44. salam.. boleh email detail.

  45. hi, i need the best medical plan that you can offer to me. anabellsayanh@gmail.com tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s